Teemu Suniselta raju ratkaisu – päätti yhteistyön WRC-tiiminsä kanssa: ”Aika jättää hyvästit”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan suomalaiskuljettaja Teemu Suninen ilmoitti perjantai-iltana manageritoimistonsa välityksellä, että hän lopettaa pitkäaikaisen yhteistyönsä M-Sport Fordin kanssa.

Rallimanageri Timo Jouhkin johtaman Buagsportin tiedotteen mukaan Suninen ei enää jatkossa edusta M-Sportia. Näin ollen Sunisen viimeiseksi kilpailuksi brittitiimin kanssa jäi pari viikkoa sitten ajettu Belgian MM-ralli, jossa hän osallistui WRC2-luokan kisaan Ford Fiesta Rally2 -autolla.

– Kiitämme M-Sportia viimeisistä viidestä vuodesta ja toivomme heille kaikkea hyvää, Buagsportin tiedotteessa kerrotaan.

Suninen aloitti M-Sportin kuljettajana vuonna 2017. Hän pääsi samana vuonna ajamaan kaksi rallia Ford Fiesta WRC:llä ja sijoittui parhaimmillaan neljänneksi Suomen MM-rallissa.

Suninen osallistui Fordin WRC-autolla yhteensä 37 MM-ralliin, joista hän keräsi kolme palkintosijaa. Parhaimmillaan hän ajoi toiseksi Sardinian MM-rallissa vuonna 2019.

Tänä vuonna Suninen osallistui neljään MM-ralliin WRC-autolla ja kolmeen osakilpailuun pienemmän luokituksen Fiesta Rally2 -kilpurilla. Hänen oli tarkoitus osallistua M-Sportin kalustolla WRC2-luokan kisaan Akropolis-rallissa kahden viikon kuluttua, mutta Kreikan MM-osakilpailu jää häneltä väliin.

– Nyt meidän on aika jättää hyvästit M-Sportille. Olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden olla WRC-tallin kuljettajana usean vuoden ajan, Suninen kertoo tiedotteessa.

– Tälle matkalle on mahtunut paljon oppimista ja upeita hetkiä. Mutta mikään ei kestä ikuisesti, ja nyt olemme päättäneet, että on oikea hetki mennä kohti uusia haasteita.

Suninen ei vielä paljastanut jatkosuunnitelmiaan.

– Tietoa Sunisen tulevaisuudesta rallin MM-sarjassa on luvassa pian, tiedotteen lopussa todetaan.

M-Sport Ford ei ole vielä julkistanut kuljettajiaan ensi kaudelle, mutta suomalaiskuljettajan asema tallissa vaikutti heikolta jo ennen perjantai-illan tiedotetta. Toyotan ja Hyundain WRC-tiimit eivät ole vielä täysin lukinneet ensi vuoden kokoonpanojaan, mutta tehdastiimipaikkoja on vain niukasti tarjolla.

Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin odotetaan ajavan ensi vuonna Toyotalla, ja lisäksi Sebastien Ogierin suunnitelmissa on osallistua valikoituihin kisoihin Toyotan uudella hybridikilpurilla ensi vuonna. Näin ollen Toyotalla on enää tarjolla vajaan kauden paikka, johon on vahvasti yhdistetty toinen suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi.

Hyundailla on puolestaan sopimukset ensi kaudesta Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin kanssa. Hyundain uumoillaan antavan kolmannen autonsa jälleen jaettavaksi kahdelle eri kuljettajalle, jotka saattavat olla Dani Sordo ja Oliver Solberg.

Katso alapuolelta kooste Belgian MM-rallin tapahtumista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat