Kalle Markkanen suunnittelee revanssia Jari-Matti Latvalasta – ”Nyt pistetään kovasti kampoihin”

Kalle Markkanen
Kalle Markkanen. Kuva: Timka Seppänen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM1-luokasta tuttu Kalle Markkanen lähtee tavoittelemaan lauantaina ajettavasta Askolan Granit -rallista yleiskilpailun voittoa. 

Skoda Fabia R5:lla kisaava Markkanen jäi viime vuonna Keravan ympäristössä ajettavassa kisassa niukasti toiseksi, kun voiton vei historic-luokan Toyota Celicalla ajanut Jari-Matti Latvala. Entinen WRC-tähti ja nykyinen Toyotan tiimipomo Latvala on tänäkin vuonna lähtöviivalla, mutta nyt Markkasen suunnitelmissa on revanssi.

– Syysvirkistäytyminen ei tästä voi parantua eli lähdetään nauttimaan ja tekemään hyvää testiä. Viimeksi Jari-Matti Latvala vei meiltä yleiskilpailuvoiton, mutta nyt pistetään kovasti kampoihin ja tuodaan isoimmat pystit kotiin, Markkanen suunnittelee.

Askolan Granit -ralli on myös nuorten ja junioreiden SM-osakilpailu ja samalla erinomainen tilaisuus myös muille SM-kuljettajille testata kalustoaan ja vauhtiaan. Myös Markkanen ja kartanlukija Kristian Temonen lähtevät reitille hakemaan säätöjä kauden viimeiseen SM-ralliin Kokkolaan.

– Erinomainen testikisahan tämä on ja mahtavaa päästä taas Keravalle. Kolmatta vuotta nyt osallistutaan ja Skodallahan me ensimmäinen kilpailu juuri täällä ajettiin. Lähdetään tekemään hyvä testi ja voitto mielessä, Markkanen pohtii.

Markkasen lisäksi SM-sarjasta tutuista kuskeista lähtöviivalla ovat Riku Tahko Hyundailla sekä Jari Huuhka Skodallaan.

Askolan Granit -rallissa ajetaan yhteensä neljä erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 43 kilometriä.

Lue myös nämä