Rallin nuorten Suomen mestaruus katkolla – meneekö titteli 14-vuotiaalle laukaalaislupaukselle?

Tuukka Kauppinen
Tuukka Kauppinen. Kuva: Marko Kyöstilä / AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin Suomen juniorimestaruussarjan kausi on kääntymässä loppusuoralle. Kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan lauantaina Askolan Granit -rallissa.

Nuorten SM-luokka saattaa ratketa jo itäisellä Uudellamaalla ajettavassa rallissa. Laukaalainen rallitoivo Tuukka Kauppinen, 14, johtaa luokkaa 17 pisteen erolla Justus Räikköseen.

Nuorten luokkaan voivat osallistua kuljettajat, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta tämän vuoden loppuun mennessä. Yläikäraja on 18 vuotta.

Syyskuun alussa 15 vuotta täyttävä Kauppinen on kilpaillut tällä kaudella menestyksekkäästi Honda Civicillä.

– Varmaa ajoa lähdetään tekemään, mutta Räikkösen edellä pyritään olemaan. Se on mukavaa, että pääsemme ajamaan letkan keulilla. Silloin pääsee hyödyntämään ajolinjoja paremmin. Alusta asti on oltava terävänä, reitti kun on lyhyehkö, Kauppinen mietiskelee sarjan tiedotteessa.

Justus Räikkösellä riittää kirittävää sarjatilanteessa, mutta hän ei luovuta ennen kuin peli on selvä.

– Mestaruussauma on varsin ohut, mutta niin kauan kuin mahdollisuus on, koetetaan jatkaa nousujohteista kautta myös siinä mielessä, 16-vuotias Räikkönen pohtii.

Junioreiden kärkipaikalla on RSJM1-luokassa ajava Mika Korvola. Hänellä on yhdeksän pisteen etumatka Pasi Hiekkavuohon.

– Kerava on täysin vierasta seutua meille, mutta samat tiet ne ovat kaikille. Lujaa pitää mennä ja tiellä pysyä, Korvola sanoo.

Askolan Granit -rallissa on mukana kaikkiaan 134 autokuntaa, joista RSJM:n junioriluokkiin starttaa 43 autokuntaa ja nuorten luokkaan 17 kilpailijaparia. Koko kilpailun nimekkäin pari on Jari-Matti Latvala ja kartanlukija Juho Hänninen, jotka lähtevät matkaan historic-luokan Toyota Celicalla.

Askolan Granit -rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 42 kilometriä.

Pistetilanteet 3/5 osakilpailun jälkeen:
RSJM:

1. Mika Korvola   47
2. Pasi Hiekkavuo 38
3. Riku Koski     35

Nuorten SM:

1. Tuukka Kauppinen 56
2. Justus Räikkönen 39
3. Veeti Pulkkinen  36

Lue myös nämä

  • Uusimmat