Lindroos juhli Rantarallissa – ”Aluksi ajaminen oli hieman hakusessa”

F-Cup Rallisarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina Mynämäen ympäristössä.
Joonas Lindroos
Joonas Lindroos. Kuva: Loudlife Media / AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuuden erikoiskokeen reitti ja erikoiskokeita 62 kilometrin verran haastoi kuljettajat ja sekuntitaistot saatiin ratkottua riittävin eroin.

Nuottiluokassa Joonas Lindroos nousi kilpailun kärkeen jo toisella erikoiskokeella, mutta ensimmäinen pohja-aika tuli vasta kolmannella. Taukotilanteessa Lindroosin johto Mika Lemmettiin oli viisi sekuntia. Tauon jälkeen Peetu Patajoki kiristi tahtia ja nousi jo toiseksi, vain 3,1 sekunnin päähän Lindroosista. Valitettavasti viidennellä erikoiskokeella kiri tyrehtyi tekniseen vikaan. Tässä vaiheessa Tuukka Kauppinen tarrasi kiinni yleiskilpailun kolmostilaan, mutta ainoastaan huomatakseen viimeisellä erikoiskokeella, että moottorista haihtuivat tehot ja tappiota kärkeen tuli liki kolme minuuttia.

Lopulta Lindroos kurvaili sekä nuottiluokan että koko yleiskilpailun voittoon 14,4 sekunnin erolla ennen Lemmettiä. Pistejohdossa jatkaa Lemmetti, mutta lähimmäksi uhkaajaksi nousi nyt Eetu Kortelainen kolmen pisteen iskuetäisyydelle.

– Aluksi ajaminen oli hieman hakusessa, mutta kyllä se sieltä sitten taas löytyi. Tämä on jotenkin vähän sellainen suunta tiestöllisesti, että tuntuu, ettei täällä koskaan rengas pure siten, mihin on tottunut. Paljon kovempaa tienpintaa on kuin kotoseudulla, Lindroos tuumasi. 

– Mitään isompia ongelmia ei kisan aikana ollut kaluston suhteen, Hellströmin ja Patajoen keskeytykset vähän harmittavat. Aina se mieltä piristää, kun useamman ukon kanssa saa vääntää ja olisi heistä voinut olla siinä samalla apuja Lemmetin pistejohdon kuromiseenkin. Nyt se ero on aika iso viimeistä kisaa ajatellen, Lindroos jatkoi.

Väliluokan voittoon kiiruhti Kortelainen, joka oli yleiskisan seitsemäs. Honda-kuskien taistossa Jooa Iivari jätettiin toiseksi ja Walle Pajuoja kolmanneksi. Pikkuluokan voittoon ja yleiskilpailun kahdeksanneksi ajoi Markku Artjoki Volkswagenillaan.

Yleisessä kategoriassa Jonni Ruottunen kiiruhti voittoon.

Katso Youtube-käyttäjä Nettirabbin koostama video Rantarallista alapuolelta. Yleiskilpailun tulokset videon jälkeen.

Rantarallin yleiskilpailun tulokset:

 1. Joonas Lindroos BMW  31.03,3
 2. Mika Lemmetti  BMW   +14,4
 3. Leevi Lassila  Ford  +23,4
 4. Jaakko Ollikkala BMW   +50,1
 5. Reijo Mattila  VW   +53,5
 6. Niko Patajoki  Ford  +59,7
 7. Eetu Kortelainen Honda +1.00,4
 8. Jooa Iivari   Honda +1.13,9
 9. Walle Pajuoja  Honda +1.16,9
10. Jonni Ruottunen Volvo +1.24,6 

Lue myös nämä

 • Uusimmat