Teemu Sunisella vastuullinen tehtävä – ”Käytännössä yritämme tuhota auton”

Teemu Suninen on pistänyt Hyundain Rally2-kaluston kovaan koetukseen.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen kilpailee tällä kaudella Hyundailla WRC2-luokan puolella ranskalaistiimi CHL Sport Auton kalustolla. Suomalaisen on määrä avata kautensa toukokuussa Portugalin rallista.

Lisäksi Suninen toimii Hyundain testikuljettajana. Hiljattain hän pääsi testaamaan Hyundain Rally2-auton kestokykyä hieman rajummilla sorateillä.

– Tämä paikka on myös moottorille vaativa, sillä kierrosluku nousee ja laskee jatkuvasti. Moottorin on oltava todella vääntävä ja helppo ajaa, Suninen selvittää Hyundain julkaisemalla videolla.

– Päätavoitteena on kestävyys rajuissa olosuhteissa. Sen lisäksi säädämme moottoria, jotta saisimme lisää vääntöä ja tehoa ralleihin.

Testiurakka pistää auton lisäksi myös kuljettajan koetukselle.

– Käytännössä yritämme tuhota auton, mikä on myös fyysisesti raskasta keholle, kun sitä tekee kaksi tai kolme päivää peräkkäin, Suninen kuvailee.

Hyundain Rally2-auto on ollut suorituskyvyltään hieman kilpailijoitaan jäljessä viime vuosina. Tallin tavoitteena on kuitenkin nousta samalle viivalle esimerkiksi Skodan kanssa.

Se vaatii koko tiimiltä perusteellista työtä.

– On äärimmäisen tärkeää olla avoin ja jakaa palautetta myös tiimikavereiden kanssa, sillä loppujen lopuksi olemme melko pieni tiimi. Tiedon jakaminen ja hyvä tiimityö ovat tärkeitä asioita, Suninen painottaa.

Lue myös nämä