Konkarikuljettaja jäi kaipaamaan Heikki Kovalaista

Japanin rallisarja käynnistyi viime viikonloppuna Norihiko Katsutan komennossa.
Norihiko Katsuta
Norihiko Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän vuoden alussa luokiteltu Toyotan Rally2-auto sai voitokkaan debyytin Japanissa, kun konkarikuljettaja Katsuta ajoi voittoon Mikawawan-rallissa. Toyotan WRC-talliin kuuluvan Takamoto Katsutan isä Norihiko, 55, otti ykköstilan lopulta 21,2 sekunnin erolla Hiroki Araihin, joka kilpaili Skodalla.

Muut kuljettajat jäivät selvemmin kärkikaksikosta. Osamu Fukunaga sijoittui kolmanneksi Skodalla, ja seuraavat sijat menivät Toyotan Rally2-autoilla ajaneille Fumio Nutaharalle ja Katsuhiko Taguchille.

Japanin rallisarjan hallitseva mestari Heikki Kovalainen ilmoitti ennen kilpailua, että hän joutui jättämään kisareissun väliin ”odottamattoman terveysongelman” vuoksi. Kovalaisen on määrä ajaa tänä vuonna Japanissa Toyotan uutukaisella.

Kauden avauskisassa häntä tuurasi viidenneksi sijoittunut Taguchi. Voiton ottanut Katsuta kaipasi suomalaista kisaan.

– Arai oli melko nopea. Heikin pitäisi kuitenkin palata takaisin, joten näyttää siltä, että meillä on edessämme tiukkoja kamppailuja myös tällä kaudella, Katsuta tuumi japanilaisen Rallyplus.net-sivuston mukaan.

Norihiko Katsuta sijoittui viime vuonna Japanin rallisarjassa kakkoseksi Kovalaisen jälkeen. Hän kilpaili jo tuolloin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla, mutta kyseessä oli vielä luokittelematon konseptiauto.

– Auto tuntui täysin erilaiselta verrattuna viime vuoden prototyyppiin. Se oli helposti ajettava, ja pystyin puskemaan hyvällä luotolla, Katsuta kuvaili.

Lue myös nämä