Teemu Sunisella selkeä tavoite MM-ralliin

Teemu Suninen ja Mikko Markkula
Teemu Suninen ja Mikko Markkula. Kuva Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suniselle on yhä tarjolla WRC2-luokan kakkossija rallin MM-sarjassa, mutta suomalaiskuljettajan pitää onnistua viimeisissä osakilpailuissa.

Ruotsalainen Skoda-kuljettaja Pontus Tidemand varmisti luokan maailmanmestaruuden edellisessä osakilpailussa Saksassa, mutta kakkossijasta kisaa vielä useampi kuljettaja. Suninen on pistetaulukossa viidentenä, mutta eroa toisena olevaan Eric Camilliin on vain 17 pistettä.

Perjantaina alkavassa Espanjan MM-rallissa Sunisen päävastustaja on Jan Kopecky, joka on WRC2-luokassa neljäntenä suomalaiskuskin edellä. Camilli ja kolmossijalla majaileva Ole Christian Veiby eivät aja pisteistä Kataloniassa, jossa kilpaillaan sekä soralla että asvaltilla.

– Meidän pitää olla valmiina ja täysin keskittyneitä ensimmäisenä päivänä, jotta pystymme heti ajamaan hyviä aikoja. Tavoitteenani on saada hyvä pistepotti, sillä meillä on vielä mahdollisuus napata hopeaa WRC2-luokassa, Ford-kuljettaja Suninen kertoo M-Sport-tallin tiedotteessa.

Espanjan MM-ralli käynnistyy perjantaina, jolloin erikoiskokeita ajetaan pääosin sorateillä. Lauantaina ja sunnuntaina pikataipaleet kulkevat asvalttiteillä.

– Aloitamme soralla ja sen jälkeen jousitus ja vaihdelaatikko vaihdetaan asvalttisäätöihin seuraaviksi päiviksi. Siinä mielessä tämä ei ole helppo ralli kuljettajille eikä mekaanikoille, sillä auto on täysin erilainen, Suninen tietää.

Kataloniassa Suninen saa vastustajakseen myös Juuso Nordgrenin, joka antaa näyttöjä Skodan tehdastiimille. Lue Nordgrenin ennakkomietteet kilpailuun täältä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat