Skodan rallitiimin päätös täysi yllätys Nordgrenille – ”Asiasta ei oltu puhuttu”

Juuso Nordgren
Juuso Nordgren. Kuva: Damien Saulnier
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikuljettaja Juuso Nordgren lähtee viikonloppuna ajettavaan Espanjan MM-ralliin varsin mielenkiintoisista asetelmista. Tehdastiimin Skodalla starttaava nuorukainen odottaa innolla uransa isointa kisaa.

Valmistautuminen ja tutustuminen uuteen tiimiin on sujunut hyvin. Skodan tehdastiimin virallisena kuljettajana WRC2-luokkaan starttaava Nordgren on päässyt samalla oppimaan ison tallin toimintaa. Skoda hakee parhaillaan nuorta lupausta talliin ensi kaudeksi, ja Nordgren on ensimmäinen kuljettaja, joka antaa näyttöjä tiimille.

– Hyvä fiilis ja onhan tämä ollut nautinnollista olla osa isompaa tiimiä. Kaikki sujuu ja voi vain keskittyä ajamiseen. Olen erittäin otettu tästä mahdollisuudesta, Nordgren sanoo tyytyväisenä.

Viime vuonna Nordgren oli mukana Espanjan MM-rallissa kaksivetoisella Ford Fiestalla. Silloin kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja kisa päättyi erilaisten vaiheiden jälkeen keskeytykseen päätöspäivänä.

– Vielä ei jännitä, mutta torstaina alkaa varmaan pientä jännitystä nousta, Nordgren kertoo.

Nuotitusjaksolta tavoitettu Nordgren kertoo reitin pysyneen lähes samana. Espanjan MM-rallin erikoisuus on, että kolmesta ajopäivästä ensimmäisenä ajetaan soralla ja muina asvaltilla.

– Sorapätkät ovat samat kuin viime vuonna ja samoin yksi asvalttipätkä. Muutama asvaltti-EK ajetaan toiseen suuntaan kuin viime vuonna ja lisäksi on muutama täysin uusi pätkä, Nordgren kertoo reitistä.

– Toivottavasti keli pysyy hyvänä, sillä viime vuonna sade teki teistä todella huonokuntoisia. Nyt ne varmasti kestävät isolla numerolla lähdettäessäkin, Nordgren kertoo.

Muutoksia loppukauteen

Nordgrenin kartturina Espanjaan lähtee Tapio Suominen, joka on toiminut muun muassa aikoinaan Toni Gardemeisterin kakkoskuskina.

– Päätin vaihtaa kartanlukijaa ja ”Tapsa” tuli tilalle. Hyvin meillä on yhteistyö lähtenyt käyntiin ja paljon olemme ehtineet ajamaan testiä Espanjan tiimoilta, Nordgren kertoo.

Alkuviikosta Skoda tiedotti, että Nordgren ajaa myös lokakuun lopulla ajettavassa Walesin MM-rallissa.

– Se tuli täytenä yllätyksenä, sillä mitään ei oltu asiasta puhuttu etukäteen. Walesin ralli jännittää varmaan enemmän kuin Espanja, sillä se on ihan täysin tuntematon kisa. Mutta avoimin mielin lähdemme sinne oppimaan, Nordgren sanoo.

Nordgren myöntää, että tieto osallistumisesta myös Walesin MM-ralliin auttaa valmistautumisessa tulevaan viikonloppuun. Ajamiseen tulee rentoutta, kun takaraivossa ei jyskytä, että Espanjassa on pakko onnistua.

– Ehkä se alitajuntaan vaikuttaa, mutta täysillä pitää silti keskittyä ja tehdä hyvä suoritus, karkkilalainen toteaa.

Lue myös nämä