Suomalaiselle rallilupaukselle loistouutinen – luvassa toinen MM-ralli tehdastiimissä

Juuso Nordgren
Juuso Nordgren. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juuso Nordgren ajaa tällä viikolla ensimmäistä kertaa Skodan tehdastiimin kalustolla MM-rallin. Katalonian ralli ei jää suomalaislupauksen ainoaksi Skoda Fabia R5 -auton puikoissa.

Skoda ilmoitti syyskuussa, että se etsii uutta tulevaisuuden lupausta nuorten kuljettajien kehitysohjelmalla. Nordgren, 20, on ensimmäinen kuljettaja, joka pääsee antamaan näyttöjä tehdastallille viikonloppuna ajettavassa Espanjan osakilpailussa.

Skoda tiedotti rallin alla, että Nordgren pääsee vielä toistamiseen kilpailemaan tallin ajokilla.

– Tarkasteltuamme nuoria lupaavia kuljettajia ja muodostettuamme ehdokaslistamme Juuso on ensimmäinen nuori kuski, jota testaamme. Seuraavassa MM-rallissa Walesissa meillä on mukana Norjasta Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjärmoen, jotka kilpailevat WRC2-mestariparimme Pontus Tidemandin ja Jonas Anderssonin sekä Juuso Nordgrenin rinnalla, Skoda-pomo Michal Hrabanek paljastaa.

Skodan tavoitteena on pestata yksi nuori lupaus tiimiin ensi kaudeksi. Tallista on ponnahtanut MM-sarjaan Esapekka Lappi, ja myös Juho Hänninen ajoi pitkään Skodan väreissä. Molemmat suomalaiset ajavat nykyään Toyotan WRC-tiimissä.

Nordgren on päässyt testaamaan Skodan menopeliä sekä soralla että asvaltilla ennen perjantaina alkavaa rallia. Kataloniassa ajetaan yksi päivä sorateillä ja kaksi viimeistä päivää asvalttibaanoilla.

– Tietysti tuleva kilpailu hieman jännittää, mutta jonkun verran helpottaa, että ajoin täällä jo viime vuonna. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa maaliin asti ja olla nousujohteinen koko rallin ajan, Nordgren suunnittelee.

Lue myös nämä