Teemu Sunisella maltilliset tavoitteet – ”Maaliin pääsy olisi jo hyvä juttu”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Timo Anis.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen lähtee tänään illalla alkavaan Monte Carlo -ralliin intoa puhkuen. Miehellä ei ole kisasta yhtä aiempaa osallistumiskertaa enempää kokemusta, mutta sen Suninen tietää varmuudella, että helpolla näillä erikoiskokeilla ei pääse.

Esimakua tulevaan kilpailijat saivat jo keskiviikkoiltapäivän testierikoiskokeella. Suninen kokeili Ford Fiesta R5 -autonsa toimivuutta muutaman ajokerran verran, ja totesi kaiken olevan valmista 17 erikoiskokeen urakkaan.

– Kyllä siitä sen fiiliksen sai. Tietää vähän mitä torstaina tulee olemaan. Kisa alkaa heti haastavasti, kahdella erikoiskokeella pimeässä.

Torstain erikoiskokeet sujutellaan illan jo pimennyttyä, mikä tietää myös melko todennäköisellä odottamattoman liukkaita paikkoja.

– Liukkaat paikat on vaikea nähdä. Pitää vain luottaa nuottiin, että tie on just sen mukainen. Mutaa ja muuta sohjoa tulee kyllä tielle varmasti. Mutta torstai on hyvä aloitus rallille kaikesta huolimatta.

Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan tukena erikoiskokeita tarkistaa jäänuottiryhmän miehistö, Juuso Pykälistö ja Jarmo Lehtinen. Kokeneet suomalaiset ajavat vain reilua tuntia ennen ensimmäistä kilpailijaa reitillä ja merkitsevät Sunisen nuotteihin muutoksista nuotitusjakson jälkeen.

– Heillä on iso rooli. Miehet ovat ammattitaitoisia, mutta ainahan se vaatii aikaa päästä sisään toisen ajattelutapaan. Shakedownissa ainakin oli merkit paikallaan, he tekivät hyvää työtä.

Kovatasoisessa luokkataistelussa Suninen olisi tyytyväinen kolmen joukkoon sijoittumisesta.

– Maaliin pääsy olisi jo hyvä juttu. Palkintokorokkeelle voisi olla järkevä tavoite. Keli on taatusti haastava, mutta koetetaan ajaa fiksusti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat