Veri vetää Carlos Sainz nuorempaa rallin pariin – ”Heikoin kohtani on luottaa nuotteihin”

Isä ja poika yhteiskuvassa. Kuva: David Agüero / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Renault-tallissa F1-sarjassa ajava Carlos Sainz Jr sanoo, että Power Stagen ajaminen Monte Carlossa on esimakua tulevasta. Sainz Jr ajaa Renault Megane RS -kilpurilla Monten viimeisen erikoiskokeen etuautona. Veri vetää kuitenkin lajin pariin, sillä ajoihan isäpappa rallissa kaksi maailmanmestaruutta. 

– Nyt urani on liian varhaisessa vaiheessa rallia varten, mutta tulevaisuudessa haluaisin tehdä jotain lajin parissa, Sainz Jr kommentoi Autosportin verkkosivuilla.

Sainz Jr ajaa säännöllisesti ralliautolla isäukkonsa kanssa Espanjassa. Tällä hetkellä fokus on kuitenkin formuloissa.

– Olen treenannut paljon isän kanssa. Meillä on ralliauto kotona maaseudulla. Siellä on myös paljon sorateitä ja pidän kyllä putsaan niitä säännöllisesti. Minun heikoin kohtani on luottaa nuotteihin. Olen ratakuski, joten sitä taitoa minulla ei ole. Vaikka isä opettaa nuotteja, niin minun on tosi vaikea oppia niitä.

Carlos Senior voitti viime viikonloppuna Dakar-rallin toista kertaa urallaan. Nuorella Sainzilla on samanlaisia tavoitteita, kunhan rata-ajohommat vähenee.

– Kyllä minä haaveilen Dakarista, vaikka isäni ei siitä tykkää, koska Dakar on riskialtis ja vaikea kisa. Tykkään kuitenkin senlaisesta seikkailusta. Se olisi iso haaste minulle. Vielä minulla ei ole sellaista kokemusta rallista, mutta haluaisin kyllä kokeilla sitä joskus, Sainz Jr sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat