Eerik Pietarinen valmis SM-avaukseen – ”Tavoitteena on ajaa rallin voitosta”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja pyörähtää toden teolla käyntiin tänä viikonloppuna legendaarisen Arctic Rallyn myötä. Ralli tunnetaan täydellisistä talviolosuhteistaan ja kovasta kansainvälisestä vetovoimastaan.

Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tallissa ajava Eerik Pietarinen on yksi rallin ennakkosuosikeista. Nuorukainen on SM2-luokan hallitseva Suomen mestari, mutta hän teki vielä viime kauden päätteeksi häikäisevän debyytin SM1-luokassa voitettuaan Tampereella. Nyt Pietarisella ja kartanlukija Juhana Raitasella on edessä täysi kausi SM-sarjan pääluokassa Skoda Fabia R5 -autolla.

– Tunnelmat ovat hyvät ja luottavaiset kauden ensimmäiseen SM-ralliin. Testiä ollaan päästy ajamaan ihan mukavasti ja erityisesti olen tykännyt Skodan ketteryydestä talviolosuhteissa, Pietarinen ennakoi.

– Omia suosikkeja täällä Rovaniemellä ovat varsinkin pitkät erikoiskokeet. Niissä saa kunnon ajofiiliksen päälle, mutta kyllä siellä Mäntyvaaran raviradallakin on mukava käydä kikkailemassa. Tavoitteena on ajaa rallin voitosta. Nuotitus sujui hyvin ja nyt ollaan valmiita rallin starttiin, Pietarinen kertoo.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi/Skodamagazine

Lue myös nämä

  • Uusimmat