Teemu Suninen suunnittelee hyökkäystä heti Rovaniemen MM-rallin alussa – ”Siellä on mahdollisuus tehdä eroa”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Suninen hakee kunnon onnistumista Rovaniemen MM-rallissa tulevana viikonloppuna. 

Kauden avausralli Monte Carlossa loppui Sunisella lyhyeen, kun jokelalainen ajoi ulos jo avauspätkällä. Suninen ajaa tänä vuonna vain osittaisen kauden Fordin WRC-kalustolla, joten hänen tulevaisuutensa kannalta on tärkeää saada hyvä tulos Lapista.

Rovaniemellä ei ole aiemmin ajettu rallin MM-sarjan pisteistä.

– Tämä on samankaltainen kuin Ruotsin ralli, mutta nopeampi ja täällä on vieläkin kapeammat tiet. Tiivistynyttä lunta ja nyppyjä on paljon, koska kun maa jäätyy, siitä tulee möykkyistä. Se luo ison haasteen kuljettajille, mutta myös tiimeille ja auton säätämiselle, Suninen selvittää. 

Ford-kuski uskoo, että perjantain kahteen kertaan ajettava Sarriojärven yli 30-kilometrinen rypistys voi nousta tärkeään rooliin koko kisaa ajatellen. Lauantaille lähtöjärjestys käännetään perjantain tulosten perusteella. Mitä nopeampi Sarriojärvellä on, sitä paremman lähtöpaikan saa lauantain kuuden pätkän urakkaan.

– Tavoitteeni on kellottaa mahdollisimman hyvä aika kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, koska siellä on jonkin verran mahdollisuuksia tehdä eroa muihin. Perjantain pätkät ovat kaikkein haastavimmat ja teknisimmät – varsinkin toisella ajokerralla, kun ajetaan pimeässä, Suninen povaa.

– Lähtöpaikkani on hyvä, mutta jos ei ole kovin kylmä keli, lumi pölisee helposti. Ja tuo lumipöly voi leijua ilmassa minuuttien ajan ja vaikeuttaa näkyvyyttä samalla tavalla kuin soraralleissa. Jos ei näe, vauhti hidastuu.

Suninen on kilpaillut vain kerran Rovaniemen Tunturirallissa, mutta tuostakin kisasta on vierähtänyt tovi.

– Kilpailin siellä Fiesta R2 -autolla vuonna 2014, mutta onneksi Mikko (kartanlukija Markkula) on ollut siellä monta kertaa. Toivottavasti hänen kokemuksestaan on apua, Suninen toivoo.

Suninen ja Markkula pääsivät testaamaan Ford Fiesta WRC:tä yhden päivän ajan ennen kilpailua.

– Toivottavasti meillä on nyt parempi ymmärrys olosuhteista ja renkaiden käyttäytymisestä lumella ja jäällä.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367166″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat