WRC-tallipomolta luottamuslause suomalaiskuskille: ”Uskon hänen näyttävän kykynsä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener luottaa, että Teemu Suninen pääsee hyvään vauhtiin ensi viikonloppuna ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa.

M-Sportin kuljettajista vain Suniselta voidaan odottaa hyvää tulosta historian ensimmäisessä Suomen MM-talvirallissa. Suomalaiskuskin tallikaveri Gus Greensmith ei ole ajanut kertaakaan WRC-autolla kilpaa lumella.

Sunisen kausi sai surkean alun Monte Carlon rallissa tammikuussa. Jokelalainen täräytti ulos avauspätkän lopussa ja joutui keskeyttämään. Hän oli ajanut pätkällä kärkivauhtia ennen ulosajoaan.

M-Sportin johtoporras oli äärimmäisen turhautunut Sunisen keskeytyksen jälkeen ja sen sai suomalaiskuskikin kuulla suoraan pomoiltaan.

Lue myös: Teemu Suninen myönsi saaneensa kurinpalautuksen tallipomolta – ”Keskusteluja on käyty ja ihan aiheesta”

Nyt Monten pettymys on jätetty taakse. Tallipomo Millener kertoo, että Suninen nauttii tallin luottamusta.

– Näimme Montessa vilauksen siitä, mihin Teemu pystyy. Olemme vakuuttaneet hänelle, että luotamme hänen taitoihinsa.

– Olisi upeaa nähdä häneltä vahvoja aikoja tällä viikolla. Kun olosuhteet ovat vaikeimmat mahdolliset, uskon hänen näyttävän meille kykynsä, Millener sanoo.

M-Sport antaa edelleen kilpailijatiimeilleen tasoitusta testien määrässä. Toyotan kuljettajat ovat suorittaneet kaksi testipäivää ennen Rovaniemen MM-rallia. Hyundai-kuljettajista Thierry Neuville ja Ott Tänak ajoivat puolestaan yhden testipäivän Lapissa ja lisäksi testikisan Virossa.

Suninen ja Greensmith pääsivät ajamaan kumpikin yhden testipäivän Lapin lumilla viikonloppuna. Kehitystä on tapahtunut siinä mielessä, että viime kauden toisella puoliskolla M-Sportin kuljettajat eivät saaneet yksiäkään kunnon testejä ennen MM-ralleja.

– Lumiralleissa hyvän luottamuksen löytäminen on äärimmäisen tärkeää. Näinkin kovilla nopeuksilla voi hävitä paljon aikaa, jos ratin takana ei pääse kunnon fiilikseen. Sen vuoksi on erittäin tärkeää, että kuljettajat pääsevät ajamaan hyvän testin, Millener painottaa.

– Lisäksi testi auttaa kasvattamaan luottamusta uusiin renkaisiin ja uusiin olosuhteisiin sekä löytämään säädöt, jotka parantavat luottamusta rallin aikana.

Rovaniemen MM-ralli käynnistyy perjantaina kahdella erikoiskokeella. Kilpailu päättyy perjantaina.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367166″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat