Esapekka Lappi julkaisi videon testeistään, WRC-tykin jälkeen R5-auto tuntui hitaalta – ”Ei oikein tapahdu mitään”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ajoi Citroenin WRC-autolla podiumille Ruotsissa vuonna 2019. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan tämän viikon Rovaniemen osakilpailussa palaava Esapekka Lappi pääsi testaamaan Printsportin Volkswagen Polo R5:sta viime viikonloppuna Lapin lumilla.

Viime kauden jälkeen WRC-tasolta työttämäksi jäänyt Lappi antaa napapiirillä näyttöjä ensi kautta varten WRC2-luokassa. Pieksämäkeläinen ajaa pisteitä italialaiselle Movisport-tiimille, mutta kalusto tulee suomalaiselta Printsportilta.

– On hienoa olla takaisin tositoimissa, vaikka eihän tuo tauko kovin pitkä edes ollut. Sanoin vuonna 2012, kun viimeksi ajoin tämän rallin, että haluan tulla jonain päivänä uudestaan tänne. Tässä sitä nyt ollaan, Lappi juttelee Facebook-sivuillaan julkaistulla videolla.

Yhden MM-rallin urallaan voittanut Lappi julkaisi maanantai-iltana sosiaalisen median kanavillaan pienen koostevideon viikonlopun testeistään. Katso video alapuolelta.

Lappi ehti ajaa neljä vuotta WRC-autolla, joten pientä totuttelua on edessä, joskin ei R5-auto Lapille ole missään nimessä uusi tuttavuus. Suomalaiskuski valloitti takavuosina sekä MM-sarjan WRC2-luokan että EM-sarjan Skoda Fabia R5:n ratissa.

– Onhan autojen välillä eroa, ei siitä mihinkään pääse. Nyt minun pitää taas ymmärtää, miten R5 toimii. Sen suhteen nämä testit olivat tärkeät. Edellisestä kerrasta R5:lla on jo aika paljon aikaa. WRC-auto on niin paljon nopeampi. Tavallaan tuntuu, että kaikki pitää opetella uudestaan, Lappi summaa.

– Ensituntuma kuitenkin oli, että ajo tuntui helpolta. Koska auto on hitaampi, tuntuu, että autossa on paljon enemmän vapaa-aikaa, eikä oikein tapahdu mitään. Tai no, tuo oli vähän väärin sanottu. Jotenkin siinä joutuu odottelemaan enemmän.

Lapin tavoitteena on luonnollisesti kärkisija WRC2-luokassa.

– Tavoitteemme on taistella WRC2-luokan voitosta, mutta siitä tulee todella haastavaa. Kuljettajat ovat todella kovatasoisia, kisasta tulee äärimmäisen tiukka, eikä auto ole minulle tuttu, Lappi kertoo.

– Vaikka opeteltavaa riittää, niin kyllä meidän pitäisi olla kilpailukykyisiä.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367166″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat