Teemu Suninen sai ensimaistiaisen Volkswagenin ralliautosta (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitiimin kanssa yhteistyön reilu viikko takaperin päättänyt Teemu Suninen pääsi viikonloppuna kokeilemaan ensimmäistä kertaa lokakuun alussa ajettavan Suomen MM-rallin työkaluaan. 

Suninen on taustajoukkoineen vuokrannut lievestuorelaiselta Printsportilta Volkswagen Polo R5:n, jolla Suninen testasi lauantaina Etelä-Suomessa. Testit ajettiin Patojan erikoiskokeella Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalla.

Oletettavasti Suninen testaa VW Polo R5:sta uudestaan vielä lähempänä Suomen MM-rallia.

Riku Putkisen kuvaaman testivideon Sunisen päivästä voit katsoa artikkelin yläpuolelta. 

Entinen Ford-kuski on ajanut tähän mennessä hyvin tuskaisen kauden MM-sarjassa. Suomessa alla on nyt ainakin kilpailukykyinen kalusto, joskin pienemmässä luokassa. Sunisen tavoitteena on ajaa myös Katalonian MM-rallissa lokakuussa, jotta hän voisi antaa vielä näyttöjä tulevaa kautta ajatellen.

– Haluan ajaa ammattimaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että olisi hyvä määrä kilpailuja ja testejä niiden ympärillä. Se tukisi uraa eteenpäin. Tällä kaudella olemme olleet ilman testejä ja hyppineet autosta toiseen. Se ei ole vienyt uraani parhaalla tavalla eteenpäin, Suninen valotti ratkaisuaan lähteä M-Sportilta Rallit.fille.

Suomen MM-ralli ajetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta 1.-3. lokakuuta. Seuraava MM-osakilpailu ajetaan puolestaan tällä viikolla Kreikassa, kun legendaarinen Akropolis-ralli palaa WRC-kalenteriin kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat