Teemu Suninen paljasti yllättävän työtehtävänsä – ”He ovat olleet minulle kiitollisia”

Teemu Suninen paljasti tässä kuussa ajetussa Portugalin MM-rallissa, että mies on tehnyt rallivalmentajan hommia keväällä.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen on ajanut tällä kaudella vasta kaksi MM-rallia, kun Hyundain i20 N Rally2 -autolla kilpaileva suomalainen oli mukana Ruotsissa helmikuussa sekä Portugalissa.

Irlannin ralliakatemian henkilökuntaa parveili Sunisen luona kiittelemässä Portugalin kisan jälkeen. Mistä oikein oli kyse?

– Olen valmentanut Irlannin ralliakatemialaisia. He ovat olleet kiitollisia minulle. Nyt kuskit keskittyvät siihen, miten omaa ajamista ja nuotitusta voisi kehittää, Suninen summasi.

Sunisen tallikaverina Portugalissa ajanut Josh McErlean on tällä hetkellä ehkä kovin luu Irlannin akatemialaisista. Portugalissa McErlean ylsi kovatasoisen WRC2-luokan seitsemänneksi ja 23-vuotias rallilupaus nappasi saman sijoituksen myös Puolan EM-rallista viime viikonloppuna.

Sunisen opit ovat siis menneet hyvin perille?

– En voi toki kaikkea kredittiä ottaa itselle. On ollut kiva työskennellä heidän kanssaan. He ovat kuunnelleet ohjeita hyvin ja kunnioittaneet valmennusta. On mukavaa valmentaa, kun he oppivat nopeasti, Suninen sanoi.

Kesän aikana Sunisella piisaa niin paljon omia ajokiireitä, että valmennus jäänee hetkeksi takaa-alalle. Suninen myös kamppailee paikasta Hyundain Rally1-auton ratissa. Korealaisvalmistaja etsii parhaillaan aisaparia tiimin kolmanteen autoon Dani Sordon kanssa. Kokenut espanjalainen ajaa kesäkuun MM-rallit Sardiniassa ja Keniassa, mutta loppukesän nopeisiin sorakisoihin Hyundai tarvitsee toisen kuskin.

– Seuraavat viikot haluan keskittyä omaan uraani, mutta jos sen jälkeen on vapaa-aikaa, niin mielelläni autan Irlannin akatemialaisia lisää, Suninen kertoi.

Irlannin ralliakatemiaan kuuluvat McErleanin lisäksi muun muassa William Creighton ja Patrick O´Brien sekä Eamonn Kelly. Suninen valmensi irlantilaisia yhdellä ajoleirillä. Tarjolla olisi ollut komennus myös Puolaan toukokuussa heti Portugalin rallin jälkeen, mutta sen suomalaiskuljettaja jätti väliin, sillä katseet on jo käännetty ensi viikolla ajettavaan Sardinian ralliin.

– Yksi leiri me tosiaan vedettiin ja he pyysivät toiseenkin leiriin Puolaan , jonne olisi ollut lähtö suoraan Portugalista. Vastasin kuitenkin, että ei pysty, koska nyt on laitettava 100-prosenttisesti keskittyminen omaan uraan. Puolan leirillä olin kuitenkin etänä vähän mukana, mitä sillä tavalla pystyi.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin WRC2-luokan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat