Esapekka Lapille uusi pomo – Hyundain WRC-tallilta kova kaappaus

Hyundain WRC-talli nimitti keskiviikkona uuden teknisen johtajan.
Francois-Xavier Demaison
Francois-Xavier Demaison. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen Francois-Xavier Demaison toimii 1. kesäkuuta alkaen korealaisvalmistajan teknisenä pomona. Samalla miehen on määrä tukea tallipomo Cyril Abiteboulia ja Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Sean Kimia yhtiön isoissa tulevaisuuden päätöksissä.

Demaison toimi vielä viime kaudella Williamsin F1-tallissa. 56-vuotias tekniikkaguru muistetaan myös Volkswagenin WRC-tallin menestysvuosilta. Hyundailla Demaison toimii yhteistyössä Christian Loriaux´n kanssa, joka on toistaiseksi kantanut ainakin nimellisesti teknisen pomon viittaa hartioillaan.

– Nyt kun olen hetken ollut tallissa mukana, koin selvästi, että tarvitsimme tekniselle puolelle yhdistävän voiman. Saatuamme Francois-Xavierin remmiin mukaan, meillä on hieno mahdollisuus kasvattaa Hyundai Motorsportin eri ohjelmien menestystä, tallipomo Cyril Abiteboul kertoo.

– Hän ei tiedä pelkästään sitä, mitä vaaditaan moottoriurheilussa voittamiseen, vaan myös sen, miten täällä dominoidaan. Hänen kokemuksensa avulla meillä on hieno mahdollisuus voittaa mestaruuksia nyt ja tulevaisuudessa.

Demaison omaa 26 vuoden kokemuksen moottoriurheilusta. Rallin ja formuloiden lisäksi hän on toiminut myös rallicrossin ja Touring Car -ratasarjan puolella. Ranskalaisen tekniikkagurun hommat eivät siis rajoitu pelkästään ralliin, vaan hän johtaa koko Hyundai Motorsportin teknistä osastoa.

Hyundai Motorsportilla on tällä hetkellä asiakasohjelmia käynnissä sekä TCR-sarjassa että 24 tunnin ratakisoissa. Tällä hetkellä autonvalmistajan kerrotaan suunnittelevan autoa WEC-sarjaan (FIA World Endurance Championship) ja jopa F1-sarjasta on ollut huhuja.

– Olen äärettömän innoissani uudesta tehtävästäni. Hyundailla todellakin on potentiaalia moottoriurheilussa sekä tällä hetkellä että tulevaisuudessa. Varsinkin heidän sähköiset projektinsa vaikuttavat lupaavilta. On mielenkiintoinen haaste lähteä työskentelemään ihmisten kanssa, jotka ovat saavuttaneet jo ennestään paljon sekä rallissa että eri asiakasohjelmissa, Demaison toteaa.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Sardiniassa. Katso alapuolelta, mitä kisassa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat