Teemu Suninen löysi Ruotsin MM-rallista selkeän ilonaiheen

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen sijoittui sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallin 23:nneksi. Paljon sijoitusta merkittävämpää oli se, että Suninen pystyi ajamaan huippuvauhtia kilpailussa.

Ford-kuljettaja Suninen takoi perjantaina sellaisia pätkäaikoja tulostaululle, ettei kovinkaan monella kilpakumppanilla ollut mitään jakoa suomalaisen vauhdissa. Perjantain jälkeen johtomarginaali Ott Tänakiin oli vain kaksi sekuntia, joten lauantaina oli odotettavissa erittäin kovaa vääntöä.

Päivän toisella erikoiskokeella Sunisen ajolinja lipesi sen verran tien oheen, että juuttuminen lumipenkkaan söi aikaa ja sijoituksia. Jokelalainen joutui aloittamaan takaa-ajon kaukaa kärjen takaa.

– Vauhtia oli, ja olin tosi tyytyväinen autoon. Johdin kisaa perjantain jälkeen, mutta sitten lauantaiaamusta tuli harmillinen, pieni virhe, Suninen kertasi.

Kyseinen virhe pudotti Sunisen kahdeksannelle sijalle, jolta hän lähti ponnistamaan kohti parempia sijoituksia. Lauantai-illan viimeisellä metsäerikoiskokeella Suninen ja kartanlukija Marko Salminen joutuivat kuitenkin pettymään, kun aavistuksen loskalle karannut takarengas ja pidon äkillinen katoaminen saivat auton lipeämään toistamiseen tieltä.

– Pyörähdimme ja osuimme puuhun. Kisa jäi kesken, ja sunnuntaina olikin sitten tarkoitus vain löytää rytmi ja fiilis takaisin.

Positiivisena huomiona Suninen listaa rallin tärkeimmän annin; nyt vauhtia oli niin, että taistelu rallin voitosta oli todellisuutta. Se lupaa hyvää myös tulevaisuuteen, joka Sunisen osalta jatkuu maaliskuun alun Meksikon osakilpailulla.

– Ei saatu pisteitä valitettavasti tästä kisasta. Tämä oli kuitenkin askel eteenpäin, ja toivottavasti voimme jatkaa tällä tavalla, ajoa kehittäen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat