Marcus Grönholmille jäi sekava maku MM-rallista – ”Toisinto urani alkuvuosista”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marcus Grönholmilla riitti ohjelmaa sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa.

Grönholmin yhden kilpailun mittainen WRC-paluu meni pilalle jo perjantaina, jolloin inkoolainen ja kartanlukija Timo Rautiainen joutuivat jättämään päivän kesken ulosajon vuoksi. Kaksi seuraavaa päivää Grönholm piti Toyota Yaris WRC -auton penkkojen välissä.

– Tapahtumia oli taas kerrakseen. Tämä oli vähän kuin toisinto urani alkuvuosista. Monesti aloitettiin samalla tyylillä, ja penkka kutsui.

– Rallista jäi vähän sekava maku. Mieleen tulevat 90-luvun yritykset. Paljon oli sählinkiä tälläkin kertaa, kilpailussa viimevuotisia viisikymppisiään juhlistanut Grönholm summasi.

Ruotsin MM-rallissa oli tänä vuonna poikkeuksellisen hankalat olosuhteet leudon sään vuoksi. Grönholm ja Rautiainen saivat kuitenkin kisassa nautinnollisia hetkiä, joita he lähtivät hakemaan Ruotsista.

– Viimeiset pätkät ajettiin ihan kunnon rallia. En saanut sellaista puhdasta ajoa, mitä olin ajatellut. Mutta oli meillä silti Timpan kanssa hauskaa reitin varrella.

Grönholm oli ajanut edellisen MM-rallinsa yhdeksän vuotta sitten juuri Ruotsissa. WRC-autot ovat kehittyneet melkoisesti ”Bossen” kilpailutauon aikana.

– Varsinkin aerodynamiikka on parantunut. Ei kannata ajella penkkoihin, sillä kaikki rähmäleet lähtevät lentämään. Nyt ainakin se on kokeiltu, Grönholm naurahti.

Grönholmille jäi kilpailusta käteen yleiskilpailun 38. sija sekä muutama kohtuullinen pätkäaika. Helmikuun alussa 51 vuotta täyttänyt Grönholm vakuutti, ettei hän enää kilpaile huipputasolla.

– Kyllä tämä oli tässä.

Lue myös nämä