Kalle Rovanperä löysi selityksen kehnolle kisalleen – ”Kisa meni ihan v****ksi sen takia”

Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Skodan tehdastallin 18-vuotiaan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperän Ruotsin MM-ralli oli vaikea.

Rovanperä oli ensimmäistä kertaa Värmlannin lumilla tai pikemminkin tällä kertaa loskaisissa ja soraisissa urissa kisaamassa. Puuppolalainen menetti jo perjantaina yli kaksi minuuttia aikaa jäätyään lumihankeen kiinni.

– Ei mennyt ihan kaikki pieleen, mutta paljon kuitenkin. Ei vaan saatu yhdessä lyhyessä testipäivässä auton säätöjä tarpeeksi valmiiksi. Sille ei vain voinut mitään. Sinänsä hyvää kokemusta saatiin, että samalla tavalla ne joutuvat isotkin pojat monesti lähtemään ralliin. Kisa vaan meni ihan v****ksi sen takia, Rovanperä summasi rallin päätteeksi.

– Jouduin puskemaan väkisin. Muutaman hyvän pätkäajan sain välillä ja sitten taas heiluttiin jossain. Koko ajan oli hirveitä tilanteita. Ei vaan sopinut auto minun ajotyylille.

Kaikesta huolimatta Rovanperä oli uudessa WRC2 Pro –luokassa toinen norjalaisen konkarikuljettaja Mads Östbergin jälkeen. Eroa kaksikon välille jäi reilut kolme minuuttia.

R5-luokituksen autoista suomalainen oli kuitenkin vasta yhdeksänneksi paras ja se ei mieltä lämmittänyt. Eroa luokan nopeimpaan, Volkswagenilla ajavaan Ole Christian Veibyyn kertyi muhkeat viisi minuuttia.

– Tietenkin tämä turhauttaa. Eilen vielä yritettiin vähän ajaa Madsia kiinni, vaikka se aika mahdoton tehtävä olikin. Sitten hävittiin lisää. Siinä ei ollut muuta hyvää kuin, että ei hävitty lisää pisteitä. Ei ollut mitään mahdollisuuksia ajaa sunnuntaina pohja-aikakyytiä, kun auto ei tottele yhtään, Rovanperä sanoi.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö