Teemu Suninen herkuttelee hienolla mahdollisuudella – ”Se ei ollut sellaista sunnuntaisäästelyä”

Teemu Suninen jäi ilman ajopaikkaa rallin MM-sarjan pääluokasta, mutta hänellä on ensi vuodeksi hyviä vaihtoehtoja.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen ajoi viime kaudella neljä MM-rallia Hyundain Rally1-autolla. Suninen suoriutui urakastaan hyvin nousujohteisesti.

Varsinkin soraralleissa Suninen näytti vauhtinsa, mutta Hyundain johtoportaalle suomalaisen näytöt eivät kuitenkaan riittäneet.

Hyundai päätyi ratkaisuun, mikä on herättänyt kummastustakin. Hyundain kolmannessa autossa vuorottelevat ensi kaudella Andreas Mikkelsen, Dani Sordo sekä Esapekka Lappi. Kun täyden kauden ajavat vielä Ott Tänak ja Thierry Neuville, ei Suniselle tästä paletista enää tilaa löytynyt.

Sunisen ura on kuitenkin jatkumassa ja todennäköisenä voidaan pitää sitä, että hän pääsee ajamaan ensi kaudella WRC2-luokassa. Vaihtoehto ei ole Sunisen mielestä ollenkaan hullumpi, sillä kakkossarjassa kilpailu on kovaa ja useampikin kuljettaja taistelee voitoista ja mestaruudesta.

– Rehellisesti sanottuna se oli jo viime vuonna aika mielenkiintoinen. Siellä oli tiukkaa taistelua voitosta ja ei ollut sellaista sunnuntaisäästelyä, Suninen sanoi Rallit.fille.

Monien mielestä WRC2 on sarjana mielenkiintoisempi kuin ykkösluokka. Se on tietysti aina hieman huolestuttavaa, jos alempi luokka kiinnostaa pääsarjaa enemmän.

– Ehkä siinä on monella mietinnän paikka, että olisiko se sitten rallin suunta. Ei välttämättä tarvitsisi sitten tuollaisia ”laastarikorjauksia” tehdä, että muutetaan pistejärjestelmä, jotta saadaan pidettyä sunnuntai viihdyttävänä, Suninen latasi suoraan.

Kakkosluokka on nyt murroksen kourissa. Kuten Suninenkin totesi, oli sarja jo viime vuonna hyvin kiinnostava ja ensi kaudella Toyota nostaa sarjan mielenkiintoa entisestään tuomalla oman Rally2-autonsa markkinoille.

Kun kilpailukykyisiä valmistajia ja kuljettajia on paljon, on sarjakin heti paljon mielenkiintoisempi.

– Varmasti tulee olemaan mielenkiintoinen kausi WRC2:ssa. Toyota tuo sinne uutta säpinää ja monen tiimin on pakko panostaa siihen enemmän. Luulen jopa, että tuosta voi alkaa sellainen uusi aikakausi ainakin hetkellisesti. Tehtaat panostavat ja haluavat hyvät kuljettajat ja tuodaan päivityksiä. Otetaan oikeasti mittaa siitä, että kenellä on paras ja nopein auto, Suninen mietti.

Suninen on kuitenkin jo aiemmin myöntänyt Rallit.fin haastattelussa, ettei Rally2 ole missään nimessä se sarja, mikä vastaa hänen omia tavoitteitaan. Mutta kuinka todennäköisenä hän itse pitää sitä, että pääsisi palaamaan MM-sarjan pääluokkaan jo kaudeksi 2025?

– Se oikeastaan riippuu siitä, että mihin suuntaan tuo ralli menee. Mutta jos ajaa hyvän kauden, niin kaikki on tietysti mahdollista, Suninen vastasi.

– Ne kilpailut, jotka ajoin Rally1-autolla mielestäni todistaa sen, että siellä varmasti paikka on. Enkä minä usko, että sitä parasta saavutettiin vielä kolmen kilpailun jälkeen. Siinä oli vielä itselläni paljon oppimista. Kyllä se vaan jännä juttu on, että harjoittelemalla tulee aina parempi kuljettaja, kun siellä pääsee ajamaan, Suninen jatkoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat