Teemu Suninen puhui tulevaisuudestaan: ”Sieltä voisi jotain hommia löytyä”

Teemu Suninen ei saanut ensi kaudeksi paikkaa Hyundailta, mutta suomalainen ei aio luovuttaa.
Teemu Suninen ja Cyril Abiteboul
Teemu Suninen ja Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai teki erikoisen ratkaisun ja nosti Andreas Mikkelsenin Rally1-autonsa puikkoihin. Kun jo entuudestaan tiimissä olivat Ott Tänak, Thierry Neuville, Esapekka Lappi sekä Dani Sordo, ei suomalaiselle enää paikkaa löytynyt.

Suninen on kuitenkin toiveikas sen suhteen, että hän pääsee ensi kaudella ajamaan ralleja. Mahdollista on sekin, että hommia löytyisi ihan Rally1-autolla. Ei tosin Hyundailta.

– Koetetaan työstää sitä. Se mitä itse tässä kohtaa haluan ja tarvitsen, on tietysti mahdollisimman paljon ajoja, Suninen sanoi Rallit.fille.

– Nyt kun olen viime vuosina päässyt paljon ajamaan ja testaamaan, niin on tuntunut siltä, että on pystynyt nostamaan omaa kuljettajaprofiilia ja ihan kohtuu tuloksiakin ajamaan. Se on tärkeintä. Tietysti aina Rally1-autolla olisi parempi saada niitä kilometrejä kuin Rally2:lla, Suninen jatkoi.

Toinen vaihtoehto ja tässä kohtaa se ehkä todennäköisempi vaihtoehto on se, että Suninen ajaa ensi kaudella WRC2-luokassa. Sekään ei ole jokelalaisen mielestä huono vaihtoehto.

– On siitä Rally2:stakin tulossa varmasti ensi vuonna taas hyvä sarja, Suninen sanoi.

– Siellä on paljon kuljettajia ja kova kilpailu, hän jatkoi.

Rally1-autot ovat jo lähestulkoon täysin miehitetty, mutta onko M-Sport Ford täysin poissuljettu vaihtoehto? Brittitiimi ei ole vielä virallisesti pestannut kuskeja ensi kaudelle.

– Ei henkilökohtaisesti mun puolelta ainakaan. Toivon itse, että hommat pystyttäisiin tekemään kunnolla. Jos laitat vuoden työn ja energian siihen, niin toivon kyllä, että se tiimi ja testaaminen mahdollistaisivat myös hyvät tulokset. Jos ollaan keskeyttämässä jo ennen ensimmäistä pätkää, niin se voi syödä motivaatiota. Jokainen varmasti sen ymmärtää. Jos ajat monta viikkoa rallia, etkä pääse kunnolla ajamaan, niin se rupeaa sitten kysymään jo motivaatiota, Suninen mietti.

Suninen vahvisti sen, ettei hänellä ole ensi vuoden suhteen vielä mitään varmaa.

– Katsotaan tässä nyt mahdollisimman hyvää vaihtoehtoa, että pääsisi tekemään tätä touhua hyvällä tasolla, Suninen linjasi.

Rally2-autolla kilpaileminen on se yksi vaihtoehto.

– Kyllä mä luulen, että sieltä voisi jotain hommia löytyä, Suninen kertoi.

WRC2-luokasta on tulossa ainakin lähtökohtaisesti todella mielenkiintoinen. Sarjan mielenkiintoa ja tasoa nostaa se, että Toyotan uusi auto tulee ensi vuonna luokkaan mukaan.

– Peli tiukkenee nyt kaikilla, kun Toyota tulee markkinoille. Luulen, että jokainen automerkki joutuu panostamaan vähän enemmän. Tämä on tavallaan se käännekohta, että kuka pystyy tällaisen muutoksen jälkeen olemaan se paras automerkki. Se ei ole enää itsestäänselvyys, että Skoda tulee olemaan tämän jälkeen markkinajohtaja. Kaikki varmasti satsaavat ja nostavat panoksia, Suninen arvioi.

Rallit.fin tietojen mukaan Suninen on saanut kerättyä jo rahaa kasaan, jotta hän voisi ensi vuonna ajaa kakkosluokassa. Rahoille pitäisi saada kuitenkin vastinetta riittävästi, jotta se olisi kannattavaa.

– Vaihtoehtoja juuri punnitaan siihen, että mistä saa tavallaan sen parhaan vastineen siihen, että se veisi uraa eteenpäin, Suninen paljasti.

WRC2-luokka maistuisi Suniselle. Tässä kohtaa olisi vain tärkeintä saada ajopaikka ja ajaa kunnon sarja ensi vuonna.

– Kyllä mä sen verran nautin ajamisesta ja tietyllä tapaa olisin siihen tyytyväinen, vaikka ei se sitä ole, mitkä omat tavoitteet olivat. Uskon kuitenkin, että jossain kohtaa paikkoja rupeaa avautumaan, Suninen arvioi.

Suninen on vasta 29-vuotias, joten ikänsä puolesta hänellä on vielä paljon aikaa.

– Ikä on kuitenkin minun puolellani Rally1-kuljettajiin nähden. Sieltä rupeaa kohta jäämään enemmänkin kuljettajia eläkkeelle, Suninen muistutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat