Teemu Suninen ei haikaile uran ensimmäistä MM-voittoa – ”Ei me siitä lähdetä ajamaan”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Suninen on hienosti toisena Meksikon MM-rallissa ensimmäisen varsinaisen ajopäivän jälkeen.

Suninen on jäänyt 12 ensimmäisellä erikoiskokeella kisan kärkimiehestä Sebastien Ogierista vain 13,2 sekuntia. Suomalaiskuski ei kuitenkaan suunnitellut yltiöpäistä hyökkäystä voiton suhteen. Lauantaina voimasuhteet kääntyvät selkeästi Ogierin eduksi, joka pääsee parhaalla lähtöpaikalla pikataipaleille.

– Ei me voitosta lähdetä ajamaan. Podium olisi erittäin hienoa. Keskitytään vain omaan tekemiseen ja katsotaan, mihin se riittää, Suninen summasi kliseisesti.

– Näyttää siltä, että täällä tulee taas keskeytyksiä. Niin sanotusti fiksullakin ajolla saa varmasti ihan hyvän tuloksen. Pitkä ralli on vielä edessä, eikä mikään ole varmaa, jokelalainen jatkoi.

Lue myös: Esapekka Lappi ikuisti dramaattisen näkymän: ”Ei mennyt minuuttiakaan, kun alkoi räjähdellä”

Urallaan kahdesti palkintokorokkeelle MM-sarjassa yltänyt Suninen hyötyi lähtöpaikastaan perjantain erikoiskokeilla, mutta myös kaivattua suorituskykyä lähti miehestä enemmän irti.

– Päivä on mennyt erittäin hyvin. Ajo tuntui taas omalta hyvältä tekemiseltä. On ollut nautinnollista ajaa limitillä. Kaiken lisäksi olemme onnistuneet myös yleisöpätkillä. Niissä olemme päässeet kahden tai kolmen joukkoon. Siinä mielessä selkeä steppi eteenpäin, Suninen totesi.

– Ajaminen oli tänään rentoa. Toivottavasti sama meininki jatkuu huomenna. Fiilis on kieltämättä aika erilainen kuin Ruotsissa. Siellä meni pari pätkää huonosti ja heti oltiin kaukana hyvistä sijoista.

Lauantaina Meksikossa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta. Ensimmäinen ek on ohjelmassa viideltä iltapäivällä Suomen aikaa.

Katso alta, kuinka Esapekka Lapin auto tuhoutui täysin tulipalossa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332263″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat