Esapekka Lapin auton tuhosta vakavat seuraukset WRC-tiimille? ”Tilanne on erittäin hankala”

Esapekka Lappi
Esapekka Lapin auto tuhoutui täysin tulipalossa. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin WRC-auton tuhoutuminen Meksikon MM-rallissa oli raskas takaisku M-Sport Ford -tallille.

Lapin ja kartanlukija Janne Fermin kilpailu päättyi tylyllä tavalla perjantai-iltapäivänä ajetulla El Chocolaten erikoiskokeella. Suomalaiskaksikon Ford Fiesta syttyi palaamaan pikataipaleen maalissa ja lopulta kilpuri paloi täysin karrelle sammutusyrityksistä huolimatta.

Lappi kertoi dramaattisten vaiheiden jälkeen, ettei hän tiennyt selitystä tulipalolle. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener pystyi antamaan valistuneen arvion tapahtumaketjusta.

– On vaikeaa tietää tarkalleen, mitä tapahtui. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kuumaa öljyä saattoi vuotaa pakoputkistoon, Millener totesi.

Lue myös: Esapekka Lappi ikuisti dramaattisen näkymän: ”Ei mennyt minuuttiakaan, kun alkoi räjähdellä”

Tulipaloa yritettiin taltuttaa sammuttimilla pätkän maalissa, mutta se ei tuottanut tulosta. Viimeisenä oljenkortena Lappi lähti uudestaan liikkeelle autolla ja yritti tukahduttaa liekit ilmavirralla. Sekin oli toivoton yritys.

– Kaikki yrittivät parhaansa mukaan sammuttaa liekit, mutta kun auto syttyy tuleen, paloa on melkein mahdotonta pysäyttää. Esapekalle ja Jannelle pitää antaa täysi tunnustus siitä, että auto saatiin turvalliseen paikkaan, Millener sanoi.

Tallipomo Millener otti raskaasti Lapin Fiestan tuhoutumisen. M-Sportilla ei ole takanaan Fordin tehdastukea ja talli operoi MM-sarjassa huomattavasti pienemmällä budjetilla kuin Toyotan ja Hyundain tehdastiimit.

Katso alta, kuinka Esapekka Lapin auto tuhoutui täysin tulipalossa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332263″ ap mute ]

 

Rallin MM-sarjan jatko-ohjelma on kysymysmerkki koronaviruksen takia. Huhtikuulle kaavailtua Argentiinan MM-rallia on jo päätetty siirtää, ja edessä saattaa olla pitkä tauko ennen seuraavaa osakilpailua.

M-Sport on aiemmin kamppaillut taloudellisten vaikeuksien kanssa. Auton tuhoutuminen ja koronavirus eivät sovi brittitiimin suunnitelmiin. Pahimmassa tapauksessa tiimin jatko MM-sarjassa on vaakalaudalla.

– Se ei ole mikään salaisuus, että tällä menetyksellä on suuri vaikutus M-Sportiin. Emme tiedä, milloin MM-sarja jatkuu, ja sen vuoksi tilanne on erittäin hankala, Millener harmitteli.

Takaiskuista huolimatta tärkeintä on se, että kaikki ovat turvassa naarmuitta, brittipomo painotti.

Lue myös: EK12: Kalle Rovanperälle pohjat historiallisella pätkällä – Teemu Suninen loistoasemissa yötauolle

Lue myös nämä

  • Uusimmat