Teemu Suninen arvoituksellisena: Uutisia saadaan varmasti pian

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen on tehnyt tällä kaudella todellisen läpimurtonsa rallimaailman huipulle.

Suninen, 23, ajoi kesällä ensimmäiset MM-rallinsa WRC-ajokilla. Suninen säväytti heti M-Sport-tallin Ford Fiestan puikoissa: Puolassa hän oli komeasti kuudes ja Suomessa hän kamppaili palkintokorokepaikkasta päätöspäivään saakka, mutta pieni lipsahdus pudotti suomalaiskuljettajan neljänneksi.

M-Sport-kuljettaja Suninen on kilpaillut tällä kaudella pääsääntöisesti R5-kalustolla WRC2-luokassa. Sunisen ensi kauden suunnitelmista ei ole vielä tiedotettu, ja kuljettaja on itsekin vaitonainen vaihtoehdoistaan ennen Espanjan MM-rallin alkua.

– Ensi vuoden suunnitelmista en osaa vielä sanoa mitään, mutta uutisia saadaan varmasti pian, Suninen kertoo arvoituksellisesti tiedotteessa.

Suninen antoi aiemmin tällä kaudella niin kovat näytöt WRC-ajokilla, että monet haluaisivat nähdä hänet WRC-menopelissä ensi kaudella. Yksi vaihtoehto voisi olla M-Sport, joka ei ole vielä vahvistanut ensi kauden WRC-kuljettajiaan.

Tavoitteena MM-hopea

Suninen lähtee perjantaina alkavaan Katalonian MM-ralliin taistelemaan WRC2-luokan voitosta. Luokkavoitolla Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula tarttuisivat tiukasti kiinni myös luokan MM-hopeaan, jonka he saavuttivat viime vuonna Skoda Fabia R5:n ratissa. Eroa sarjan kakkossijaa pitävään Eric Camilliin on 17 pistettä, mutta ranskalainen on ajanut jo kaksi kilpailua Sunista enemmän.

Pitkä kilpailutauko Saksan MM-rallin jälkeen, ja vielä pidempi tauko R5-autosta soralla, päättyi Sunisen osalta vihdoin kisaviikon alussa, kun hän pääsi ottamaan tuntumaa Fiestaansa.

– Maanantaina ajoimme päivän testin asvaltilla. Olihan tuossa hieman taukoa, kun viimeksi olen ajanut tällä autolla soralla Portugalissa, toukokuussa. Mutta eiköhän se siitä lähde luonnistumaan. Pienellä jännityksellä sorapäivään, vaikka Kataloniassa vauhti on soralla ollut aina hyvä, Suninen ennakoi.

Torstain testierikoiskokeella Suninen ajoi vain kahdesti, mutta hän kellotti WRC2-luokan kilpailijoista nopeimman ajan.

Lue myös nämä