Teemu Suninen aikoo tehdä kovan tempun – suomalaisen tehtävä on vaikea, muttei mahdoton

Teemu Suninen kilpailee tällä kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna Suninen pääsi vaihteeksi haistelemaan tunnelmaa MM-sarjan pääluokassa Hyundain Rally1-luokituksen autolla. Suomalainen ajoi ykköskaliiberin menopelillä neljä MM-rallia ja oli lähellä palkintokorokepaikkaa Chilessä, missä hän ajoi lopulta ulos päätöspäivänä kakkostilalta.

Sunisen leirissä pidettiin lähes varmana, että hän pääsisi ajamaan Hyundain Rally1-autolla valikoiduissa kisoissa myös kaudella 2024. Mutta toisin kävi. Hyundai päätyi pestaamaan Ott Tänakin, ja tallin kolmanteen autoon valikoituivat Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo jakamaan ajovastuuta.

Sunisella on sovittuna viiden osakilpailun ohjelma Hyundai i20 N Rally2 -autolla WRC2-luokassa. Hänen on tarkoitus avata kautensa Portugalin osakilpailussa toukokuussa.

Suomalaisen tavoitteena on näyttää, että hän on ansainnut paikan pääluokan puolelta.

– Osoitan yhä lojaaliutta, ja ehkä minulla on vielä hyvät mahdollisuudet saada paikka Hyundailta, koska vaihtoehtoja tai vapaita paikkoja ei ole kovin montaa, Suninen kertoi RallySport Magazinen haastattelussa.

– Olen osoittanut hyvää edistystä siinä, että jos saan hieman enemmän ajoaikaa, voin ajaa palkintosijoista. Ja kuka tietää, olisinko voinut jopa voittaa, jos olisin päässyt ajamaan muutaman kisan enemmän.

Suninen on ajanut rallin MM-sarjassa 84 osakilpailua, joista puolet pääluokan puolella. Tänä vuonna hän hakee vauhtia kakkosluokasta, josta ponnistaminen takaisin korkeimmalle tasolle on vaikeaa, muttei mahdoton tehtävä.

Viimeksi tämän osoitti nykyinen Hyundai-kuljettaja Mikkelsen, joka ajoi useamman vuoden WRC2-luokassa ennen tehdastiimipestiään. Suninen pyrkii samaan.

– Suunnitelmana on pärjätä mahdollisimman hyvin ja yrittää parantaa autoa. Yritän todistaa, että minut kannattaa ottaa Rally1-autoon, Suninen sanoi.

– Sen enempää en voi tehdä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat