Rallimestari tuuppaa paineet haastajalleen – ”Häntä kannattaa seurata”

Hayden Paddon aloittaa rallin EM-sarjan mestaruutensa puolustamisen tulevana viikonloppuna.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maanosan ykkössarja käynnistyy perjantaina Unkarissa, missä ajetaan tällä kertaa sorateillä. Viime vuodet Unkarissa on kilpailtu asvaltilla, joten EM-sarjan tähdet pääsevät kisaamaan toisiaan vastaan tuntemattomilla teillä.

Viime vuonna EM-sarjan mestaruuden voittanut Paddon on yksi suurimmista suosikeista Unkarissa.

– Odotan uuden kauden alkamista, ja Unkarin ralli on tietysti uusi kilpailu meille. Se on monelle muullekin uusi kokemus, sillä nyt ajetaan soralla, Paddon ennakoi.

– Olemme päässeet melko hyvin sinuiksi auton kanssa soralla, joten tavoitteena on saavuttaa vahva tulos. Se on vähimmäistavoite, että aloitamme kauden palkintosijoituksella. Aiomme antaa parhaamme ja olla mahdollisimman kilpailukykyisiä, uusiseelantilainen suunnittelee.

Paddonin kovimmat haastajat ovat latvialainen Martins Sesks, joka on menestynyt etenkin soralla, sekä norjalaiskonkari Mads Östberg, jolta löytyy rutkasti kokemusta unkarilaisista ralliteistä.

Östberg voitti Unkarin rallisarjan mestaruuden kaudella 2022. Norjalainen kilpaili mestaruuskaudellaan myös Veszprémin ympäristössä, missä ajetaan nyt EM-sarjan pisteistä.

Paddon sysääkin paineita Östbergin harteille.

– Odotamme todennäköisesti kovempaa kilpailua kuin viime vuonna, sillä kaikki korottavat panoksiaan. Luulen, että erityisesti Mads Östbergiä kannattaa seurata. Hän on kilpaillut Unkarin mestaruussarjassa aika paljon, joten hän tuntee tiet ja hänellä on hyvä paketti tänä vuonna, Paddon sanoo.

Unkarin EM-osakilpailu käynnistyy perjantai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kisassa ajetaan kaikkiaan 13 erikoiskoetta viikonlopun aikana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat