Teemu Suninen aikoo näyttää pomoilleen: ”Ei tässä olla luovuttamassa”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisella oli vaikea viikonloppu Rovaniemen MM-rallissa, vaikka suomalaiskuljettaja ei sortunut virheisiin.

M-Sport-tallin Ford Fiesta WRC:n iskukyky ei yksinkertaisesti riittänyt Hyundain ja Toyotan kuljettajia vastaan napapiirillä. Sunisella oli koko viikonlopun hyvä fiilis sisällä kabiinissa, mutta kello ei tykännyt Fiestan vauhdista.

– Kokonaisuudessaan jäi hyvä fiilis rallista. Emme juurikaan tehneet virheitä. Vain yksi risteys meni leveäksi ja siinä meni pari sekuntia, kahdeksanneksi sijoittunut Suninen summasi ajollisen suorituksensa Rallit.fille.

Fiestassa riittää parannettavaa – sen sanoi Suninenkin suoraan.

– Autoon oli hyvä tuntuma, mutta suorituskyky ei riitä nopeilla teillä. Ongelmat ovat ihan samoja kuin viime vuonna.

– Kyllä se turhauttaa. Täytyy keskittyä omaan tekemiseen, kehittää itseään ja autoa sekä näyttää tiimipäälliköille, ettei tässä olla luovuttamassa, Suninen lähetti terveiset Richard Millenerin ja Malcolm Wilsonin suuntaan.

M-Sportin tallipäällikkö Millener kääri tallin kisaviikonlopun lähes samanlaiseen pakettiin kuin Suninen.

– Tämä ei ollut meidän viikonloppumme, mutta tiedämme, missä menetämme aikaa ja mitä meidän pitää parantaa. Olemme yhä melko kilpailukykyisiä oikeanlaisissa olosuhteissa. Näimme hyviä aikoja Teemulta ja Gusilta (Greensmith) teknisemmillä osuuksilla, joilla voimme olla nopeita, Millener summasi.

Historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli sai kehut Suniselta.

– Sanoisin, että kenelläkään täällä ei ole ikävä Ruotsia. Nyt oli pitkään aikaan ensimmäinen kunnon talviralli lumipenkoilla ja hienoilla pätkillä. Viime vuosina Ruotsissa on ollut hyvin soraista ja kesäistä ja aina on ollut katkolla, pystytäänkö ralli ajamaan. Varmasti Ruotsissa pystytään järjestämään ralli, mutta pitää mennä pohjoisempaan, missä on lunta.

Suninen ajaa tänä vuonna vain osittaisen MM-kauden Ford Fiesta WRC:llä. Greensmith ja ranskalainen Adrien Fourmaux kilpailevat varmuudella Fordin WRC-autolla seuraavassa osakilpailussa Kroatiassa huhtikuun loppupuolella.

– Uusi ajopuku valmistuu Kroatiaan, mutta en tiedä, saanko sinne autoa, Suninen sanoi.

Katso alta kooste Rovaniemen MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat