Quantcast

Hyundai-tähdellä yhä vaikeuksia kartturinsa kanssa – tilanteeseen haetaan parannusta ylimääräisestä rallista

Martijn Wydaeghe ja Thierry Neuville
Martijn Wydaeghe ja Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville ja hänen uusi kartanlukijansa Martijn Wydaeghe ylsivät palkintokorokkeelle myös toisessa yhteisessä MM-rallissaan.

Neuvillella vaihtui yllättäen kartturi aivan kauden kynnyksellä, kun belgialaiskuskin pitkäaikainen yhteistyö Nicolas Gilsoulin päättyi. Wydaeghe tuli pikakomennuksella Neuvillen nuotinlukijaksi Monte Carlon ralliin, jossa parivaljakko ylsi kolmanneksi.

Neuville kertoi Monten jälkeen, että hänen ja Wydaeghen välisessä kommunikaatiossa on pieniä ongelmia. Syynä tähän on se, että Wydaeghen äidinkieli on flaami ja autossa hän lukee Neuvillelle nuotteja ranskaksi.

Sunnuntaina päättyneessä Rovaniemen MM-rallissa Neuville ja Wydaeghe ajoivat jälleen kolmanneksi.

– Kommunikointi on nyt erilaista autossa kuin aiemmin. Kun se yhdistetään kypäräpuhelinjärjestelmään, joka tehtiin entisen kartturini äänelle, minulla oli välillä vaikeuksia kuulla, sanoiko hän esimerkiksi 50 vai 70. Sen vuoksi epäröin, Neuville selvitti MM-talvirallin jälkeen.

– Meillä oli sen vuoksi muutama tilanne. Muutamissa muissa paikoissa menetin liikaa aikaa, koska ymmärsin mutkan olevan hitaampi kuin se todellisuudessa oli. Se saattoi maksaa meille lopulta kakkossijan.

Wydaeghe on jo käynyt ranskan oppitunneilla, jotta kommunikointi onnistuisi selkeämmin Hyundai i20 WRC:n hytissä.

– Pystyin jo nyt selvästi kuulemaan eron. Suurimman vaikutuksen minuun teki kuitenkin hänen rauhallisuutensa. Hän on todella hiljainen ja silloin tunnen oloni rennoksi. Hän tietää istuvansa hyvän kuljettajan vierellä, mutta hänellä on paljon motivaatiota. Se antaa minullekin lisäpotkua uusien asioiden kanssa, joiden avulla voin kehittää itseäni entisestään, Neuville kehui.

Belgialaispari pyrkii tekemään konkreettisia muutoksia yhteistyöhönsä osallistumalla ylimääräiseen ralliin ennen seuraavaa MM-osakilpailua.

– Ajamme rallin Italiassa R5-autolla, jotta saamme enemmän työaikaa autossa. Olen varma, että Kroatian MM-rallissa tilanne on parempi kuin täällä Rovaniemellä.

Neuville ja Wydaeghe kävivät Rovaniemellä kovan kamppailun kakkossijasta Kalle Rovanperää ja Jonne Halttusta vastaan. Toyotan suomalaispari sinetöi toisen sijansa kisan päättäneellä Power Stagella, jolla he kellottivat pohja-ajan.

– Tarvitsimme pisteitä valmistajien MM-sarjaan, koska menetimme niitä paljon Montessa. Voin siis olla tyytyväinen kolmossijaan. Lisäksi olen toisena kuljettajien MM-sarjassa, joten en voi valittaa, Neuville sanoi.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa neljän pisteen erolla Neuvilleen kahden osakilpailun jälkeen.

Katso alta kooste Rovaniemen MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat