Quantcast

Mikko Heikkilä nousi SM-sarjan kärkeen – ”Nälkä kasvaa syödessä”

Mikko Heikkilä ylsi toiseksi SM-rallikauden toisessa osakilpailussa lauantaina Riihimäellä.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä oli mukana liki sata erikoiskoetta sisältäneen kilpailun voittotaistelussa koko rallin ajan. Toinen sija nostaa nurmijärveläiskuljettajan SM-pistekärkeen.

Heikkilä oli tyytyväinen vauhtiinsa, vaikka voitto jäikin lopulta uupumaan.

Heikkilä avasi Riihimäellä ajetun kilpailun kahdella toiseksi nopeimmalla ajalla. Ensimmäisen lenkin jälkeen Heikkilä oli tiukan kilpailun johdossa 2,1 sekunnin turvin.

– Aika vaikeat olosuhteet. Kakkosella oli hyvä pito, mutta se jäi hyödyntämättä. En ota mitään paineita, ajellaan nätisti läpi ja parannetaan, Heikkilä suunnitteli ensimmäisessä huollossa.

Päivän toinen lenkki sisälsi kolme erikoiskoetta. Päivän viimeiselle huoltotauolle tultaessa Heikkilä oli kolmantena, vain 2,7 sekuntia kärjestä.

– Kolmosella epäonnistuin, kun en saanut irtolumen sekaan muodostunutta pientä uraa. Renkaat ovat toimineet hyvin. Laitetaan illan lenkille lisävalot kiinni ja ajetaan sen minkä keretään, virheitä vältellen.

Talvi-illan pimeydessä ajetulle viimeiselle lenkille Heikkilä ajoi kolmanneksi nopeimmat ajat erikoiskokeille kuusi ja seitsemän. Rallin päätöserikoiskokeella Heikkilä oli seitsemäs. Lopputuloksena Riihimäeltä oli toinen sija.

– Tavoitteena meillä oli vauhdin kasvattaminen Tunturista ja tavoitteeseen päästiin. Totta kai nälkä kasvaa syödessä ja taisteltiin voitosta käytännössä toiseksi viimeiseen pätkään asti. Viimeisellä pätkällä ei nähnyt yhtään mitään, lunta tuli niin kovin. Se pätkä tultiin vähintäänkin varovaisesti.

Rallin SM-sarja jatkuu Kuopiossa 4.-5. maaliskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat