Eerik Pietarisen nousujohteinen MM-ralli tyssäsi ulosajoon

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarisen ja kartanlukija Antti Linnakedon viikonloppu Suomen MM-rallissa sujui nousujohteisesti. Maaliin saakka kyyti ei kuitenkaan riittänyt, kun Pietarinen keskeytti rallin sunnuntaina.

Pietarinen joutui keskeyttämään kisan Ruuhimäen avausvedolla sunnuntaiaamuna. Aavistuksen leveäksi valunut ajolinja rikkoi autoa sen verran, että rallin jatkaminen ei enää onnistunut.

– Pyörä taittui alle, kun iskarin alapää hajosi. Ei sillä enää pystynyt rallia jatkamaan, harmitteli Pietarinen.

Ttuusulalainen kuitenkin löysi positiivisia asioita viikonlopustaan. Sijoitus keskeytyshetkellä oli WRC3 –luokan kolmas, ja Pietarinen kävi kovaa kamppailua luokan kakkossijasta.

– Osalla pätkistä vauhti oli hyvää. Patajoen erikoiskoe oli meille paras siihen asti, kunnes rengas hajosi. Jouduimme tulemaan vanteella loppuun asti. Se, ja EK5:llä sattunut rengasrikko harmittavat, mutta muutoin ajoimme ehjän kisan.

Valmistautuminen ralliin oli sujunut hyvin, joten tuntuma autoon oli heti startista kohdallaan. Joillakin erikoiskokeilla Pietarinen pystyi haastamaan luokan ykköseksi ajanutta Emil Lindholmia.

– Testiä olimme ajaneet riittävästi. Emilin vauhti oli alussa kovempaa, ja me pystyimme yhteen pohja-aikaan siinä taistelussa. Oma ajoni parani lauantain aikana, joten siihen voi olla tyytyväinen.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaat palat Suomen MM-rallissa. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat