Petter Solbergin 15-vuotias poika haluaa ensi vuonna MM-ralliin

Oliver ja Petter Solberg
Oliver ja Petter Solberg. Kuva: PSRX Volkswagen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin ja rallicrossin maailmanmestarin Petter Solbergin poika Oliver Solberg on nousemassa pikavauhtia rallimaailman huipulle. Vasta 15-vuotias Solberg seuraa vahvasti pari vuotta vanhemman suomalaislupauksen Kalle Rovanperän jalanjälkiä.

Syyskuun lopussa 16 vuotta täyttävä Oliver Solberg on tänä vuonna kilpaillut Latvian ja Viron ralleissa, mutta hamuaa MM-sarjaan jo ensi vuonna. 17-vuotiaana debyytin tekeminen olisi mahdollista syksyn 2018 Walesin osakilpailussa.

Tänä vuonna Solberg on kisannut Peugeot 208 R2:lla ja suunnitelmien mukaan sama kalusto on alla myös ensi kaudella. Lisäksi nuorukainen on kokeillut siipiään Norjan kansallisessa rallicross-sarjassa isäpapan avustuksella. Oliver haluaa kuitenkin panostaa ralliin.

– Ralli on se, mitä haluan tehdä. Rallicross on hyvää treeniä ja supercar-tason autolla ajaminen siellä auttaa tietenkin auton käsittelyn opettelussa sekä on tosi hauskaa. Opin koko ajan myös rallista. Virossa Louna-Eesti-rallissa olin luokkani toinen ja opin paljon nuoteista. Se oli paras kisani tähän mennessä, Solberg sanoo Motorsports News -lehden verkkosivuilla.

Isäpappa tukee poikaansa parhaansa mukaan.

– Ralli on hänen intohimonsa. Pernilla (äiti) ja minä tuemme häntä, mutta emme halua painostaa. On mahtavaa, että hän saa tukea Norjan Peugeot’n osastolta. Hän kuitenkin tekee suurimman työn itse. Hän halusi tulla nuotittamaan Walesin ralliin jo tänä vuonna, mutta se ei onnistu 16-vuotiaana.

Lue myös nämä