Esapekka Lappi ja Takamoto Katsuta helpottavat rallin SM-sarjan kärkikuskin urakkaa

Teemu Asunmaa aloitti täydellisesti uransa neljännen SM-tittelin metsästyksen rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa nipisti kauden avanneessa Arctic Lapland -rallissa tammikuussa voittoon puolentoista sekunnin turvin ennen Juha Saloa. Kauden avauskisasta palkintona oli 1,5-kertaiset SM-pisteet, joten viikonlopun Kuopion osakilpailussa alavutelainen suunnittelee ajavansa järkevästi.

– Voitto on jo sulateltu. Tässä tauon aikana kävimme Monte Carlon MM-rallissa etuautotehtävissä. Ajoin ennen kisaa vielä testiä, jossa tarkastimme, että kaikki oli kunnossa viikonloppua varten. Rovaniemeltä jäi hyvä fiilis ja hyvä isku päälle. Siitä on kiva Kuopiossa jatkaa, Asunmaa summaa.

– Täyttä pistepottia lähdemme hakemaan. Rovaniemeltä saatujen korotettujen SM-pisteiden takia ihan järjettömiä riskejä voiton eteen ei tarvitse ottaa, mutta eivät ne täydet pisteet meidän tavoitteitamme miksikään muuta. Kaikki pisteet tarvitaan, kun niitä syksyllä lasketaan yhteen.

Kuopion SM-rallin reitti on muuttunut viime vuodesta, vaikka samojakin osuuksia on mukana.

– Vuosi sitten ajoimme Kuopiossa tosi isoja ja nopeita teitä. Saa nähdä, mikä on tämän vuoden tilanne. Itselleni parhaiten sopii sellainen tekninen kapea tie, jonka mutkiin Skoda kääntyy nöyrästi. Kilometritolkulla kaasu pohjassa ajaminen ei ole mielekästä, Asunmaa kertoo.

Kaudella 2022 Asunmaa sijoittui Kuopiossa kolmanneksi. Eroa kisan voittaneeseen Emil Lindholmiin tuli liki 50 sekuntia.

– Viime vuonna Kuopio ei ollut meille se paras ralli. Videoiden perusteella nuotissa on parantamista varsinkin nopeille osuuksille, ja siihen puoleen pitää tänä vuonna keskittyä.

– Tälle vuodelle on kuulemma vähän hitaampaa tietä tiedossa. Lisäksi viime vuonna oli vielä maaliskuussa sen verran lunta, että isot penkat tekivät pätkistä kapeampia. Tänä vuonna on varmasti vähemmän.

Harvinaista kyllä, Asunmaan ei tarvitse Kuopiossa putsata teitä, vaikka mies SM-sarjaa johtaakin. Edellä nimittäin ajavat Toyotan Rally1-autoa komentava Takamoto Katsuta sekä Hyundain Esapekka Lappi.

– Rally1-hybridit menevät meidän edellä ja putsaavat tietä, mikä on tietysti meille hyvä, ettei ihan ensimmäisenä tarvitse lähteä.

Kuopion SM-rallissa ajetaan lauantaina yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 95 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat