Teemu Suninen ajaa elämänsä kisaa Neste Rallissa

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva : @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suniselle Neste Rallin ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä oli fantastinen. Minimaalisella kokemuksella WRC-autosta 23-vuotias kuljettajalahjakkuus pystyi pitämään monet kokeneet haastajansa aisoissa.

Suninen rallissa kolmantena. Eroa kisaa johtavaan Esapekka Lappiin on 19 sekuntia. Suninen sekoittaa sopivasti Toyotan vahvaa tiimiä ja nautiskelee ajostaan.

– Fiilis on hyvä. Auto on mahtava, ja pääsen ajamaan sillä tiukkaa kisaa kotirallissani. Pitää vain jatkaa hyvää työtä.

Kuukausi sitten ajetussa Puolan osakilpailussa Suninen debytoi WRC-auton ratissa ja ajoi uransa ensimmäisen pohja-ajan. Suomessa Suninen tuplasi tuloksensa, ja kirjautti kaksi pohja-aikaa heti perjantain lenkillä. Helpolla hyvä sijoitus ei kuitenkaan tullut.

– Lähellä rajaa pitää ajaa. Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen kisani WRC-autolla Suomessa. Ei sitä kokemusta välttämättä tarvi menestyäkseen, mutta jos teen pienenkin virheen erikoiskokeella, tiedän heti, että kilpakumppanit ovat maalissa joitain sekunteja edelläni, tietää Suninen.

Fordin leiristä Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula olivat ainoat, jotka suoriutuivat perjantain lenkistä puhtain paperein. Hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier rysäytti autonsa ulos tieltä kisan neljännellä erikoiskokeella, ja Ott Tänak kärsi rengasrikon, joten Suninen on saanut yksin kantaa nuorilla harteillaan M-Sportin menestysmahdollisuudet.

Suninen suhtautuu tilanteeseen totutun tyynesti.

– Ainakin olen nopein Ford. Tiimikavereihini on hyvä verrata, sillä Ott ja Sebastien ovat maailman nopeimpia kuljettajia. Puolen päivän testillä ei ole helppo ajaa äärirajoilla joka paikassa, mutta koetan keskittyä vain pätkään kerrallaan ja tehdä oman työni.

Lue myös nämä

  • Uusimmat