Teemu Asunmaa hehkutti huimaa Tunturirallia: ”Kamppailua oli pirusti ja hyvä niin”

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki jäivät toiseksi lauantaina päättyneessä Arctic Lapland -rallissa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pitkään kilpailua johtanut Asunmaa joutui taipumaan lopulta 7,3 sekunnin erolla tutulle kilpakumppanille Mikko Heikkilälle. Toiseksi korkeimmat SM-pisteet sekä kuusi pohja-aikaa lämmittivät kuitenkin alavutelaisen mieltä.

Asunmaan avauspäivän teemana oli renkaiden säästäminen pitkälle lauantaipäivälle. Säästelystä huolimatta Asunmaa oli yötauolle tultaessa kilpailun kärjessä 5,2 turvin.

– Ajoimme rengastaktiikan mukaisesti ja aika nätisti tänään. Vaikka napsun verran voidaankin nostaa vauhtia, ovat huomisen pätkät luonteeltaan erilaisia, joten lähdetään huomisaamuun varmaan samalla taktiikalla, Asunmaa taustoitti perjantain jälkeen.

Asunmaa avasi toisen ajopäivän toiseksi nopeimmalla ajalla, ja tästä sisuuntuneena Skoda-kuljettaja voitti kaksi seuraavaa erikoiskoetta. Huoltotauolle mentiin Asunmaan johtaessa viiden sekunnin marginaalilla.

– Aittajärvi yllätti, odotin että siellä olisi ollut enemmän sorauraa. Siikakämässä aluksi säästelin rengasta ja lopussa koitin puristaa. Koitetaan kuroa eroa iltapäivän pätkillä kiinni, Asunmaa summasi aamun erikoiskokeita.

Toisella lenkillä 32,6-kilometrinen Sarriojärvi 1 yllätti Asunmaan, ja johtopaikka vaihtui takaa-ajoasemaan. Nousu takaisin kohti kärkeä alkoi heti seuranneella Patovaaran erikoiskokeen pohja-ajalla. Niin ikään Kemijärven yleisöerikoiskokeella Asunmaa ajoi pohja-ajan kutistaen eron vain 3,7 sekuntiin ennen kilpailun päättänyttä Sarriojärvi toista vetoa, mutta lopulta Asunmaa joutui taipumaan 7,3 sekunnin erolla.

– Irtolunta oli todella paljon Sarriojärvellä, ja meillä oli vetopidon kanssa haasteita. Auto ei vaan sopinut Rally1:n uraan. Aika paljon kertoo se, että hävittiin toisella vedolla kuusi sekuntia ensimmäiseen vetoon nähden. Ajollisesti tuli hyvin, mutta tänään se ei riittänyt, Asunmaa kertasi.

Tunturirallista kautensa aloittanut alavutelainen jatkaa kauttaan kotikulmillaan, kun rallin SM-sarja jatkuu Tuurissa Alavudella.

– Mukava lähteä kotikilpailuun Tuuriin, koetetaan siellä parantaa. Tällä kertaa ei saatu samanlaista sykettä päälle kuin esimerkiksi viime vuonna. Kiitokset yhteistyökumppaneilleni sekä reitin varrella meitä kannustaneille, fiilis kilpailun aikana oli loistava, Asunmaa summasi.

– Onnittelut Mikolle voitosta. Kamppailua oli pirusti ja hyvä niin. Kausi on nyt avattu ja hyvät pisteet saimme täältä matkaamme, vaikka täydetkin pisteet olisivat kelvanneet. Mutta näin tällä kertaa. 

Lue myös nämä