Lauri Joonalla ja Janni Hussilla tapahtumarikas testiralli napapiirillä – ”Vauhti oli hyvin kohdillaan”

Sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona avasi kisakautensa perjantaina alkaneessa Arctic Lapland -rallissa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksinkertaisen suomenmestarin päätavoite tällä kaudella on rallin MM-sarjan WRC2-luokassa, joten Tunturiralli toimi TGS Motorsport -tiimissä ajavalle Joonalle ja hänen kartturilleen Janni Hussille testikisana MM-kauden ensimmäistä osakilpailua varten.

Joonan ja Hussin ensimmäinen yhteinen Tunturiralli alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun kaksikko ajoi avauserikoiskokeelle kovatasoisen SM1-luokan pohja-ajan. Meno jatkui vauhdikkaasti vielä
kakkospätkälläkin, mutta kolmannen erikoiskokeen tapahtumat muuttivat koko kisan luonteen.

– Siikakämän alussa tein tyhmän virheen ja käänsin liian aikaisin sisälle. Auto nousi sisäpenkasta kahdelle pyörälle ja melkein kaatui. Sain oikaistua sen, mutta sitten mentiin ulkokaarteen penkkaan. Moottoritilassa ilmanpuhdistin keräsi sisuksiinsa kaiken lumen ja meidän oli pysähdyttävä pari kertaa putsaamaan sitä, kertasi Joona tapahtumia.

Autoon ei tullut kovin suuria vaurioita, mutta ylimääräistä aikaa erikoiskokeella kului lähes 12 minuuttia ja kaksikko putosi kärkikahinoista kauas taakse.

– Totta kai harmittaa, mutta onneksi tästä kisasta ei oltu hakemassa pisteitä, totesi Joona.

Perjantain loput erikoiskokeet kaksikko ajoi varmasti maaliin, ja huollossa saatiin auto taas iskukykyiseksi. Lauantain käsikirjoitus oli selkeä: jatkaa testaamista ja siten saada autosta mahdollisimman nopea ja hyvä Ruotsin MM-rallia ajatellen. Vaikka menestyspaineita ei enää ollut, oli Joonan nimi varsin
korkealla erikoiskokeiden tuloksissa, kerran jopa jaetulla ykköstilalla.

– Kisasta jäi hyvä fiilis, vaikka tapahtumia riittikin. Ralli oli hyvä ja opettavainen Ruotsia silmällä pitäen. Vauhti oli hyvin kohdallaan, vaikka ei ajettu maksimia. Pieniä fiilauksia tehdään autoon ja kuskiin, ja sitten ollaan valmiina Ruotsiin, Joona summaa.

Lue myös nämä