Historiallisen voiton napannut Mikko Heikkilä huokaisi: ”Viime kausi oli niin katastrofi!”

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen voittivat lauantaina päättyneen perinteisen Arctic Lapland -rallin.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uransa ensimmäistä Tunturirallin voittoaan juhliva Toyota-kaksikko jää myös historiankirjoihin, sillä kyseessä on täksi kaudeksi luokitellun uuden Toyota GR Yaris Rally2 -auton ensimmäinen voitto. Ratkaisua saatiin jännittää viimeiseen erikoiskokeeseen asti, ja lopulta poronsarvet irtosivat 7,3 sekunnin erolla.

– Nyt on lähes samanlainen fiilis kuin Suomen mestaruuden voitettuani. Viime kausi oli niin katastrofi, että tämä tuli enemmän kuin hyvään rakoon. Tunturin voitto on kuitenkin himotuin asia Suomessa SM-mestaruuden jälkeen, joten hienoa että se tuli meille, Heikkilä hehkutti.

– Ajoimme ensimmäiset pohjat tällä autolla ja ensimmäisen voiton. Onhan se hieno juttu.

Heikkilä nousi kilpailun kärkeen jälleen lauantai-iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella, liki 33 kilometriä pitkällä Sarriojärvi 1:llä. Tämän jälkeen nurmijärveläinen ei katsonut taakseen. Voitto ratkesi lopulta kilpailun päättäneellä Sarriojärven toisella ajokerralla, jonne Heikkilä ajoi kilpailun neljännen pohja-aikansa.

-Täytyy sanoa, että harvoin urani aikana on ollut noin paljoa tilanteita sisältäneitä erikoiskokeita kuin viimeisellä erikoiskokeilla, ja aika monesti oltiin penkan päällä. Syötin aika kovaa viimeiselle pätkälle, ja hyvä että se riitti. Iso kiitos Kristianille, homma pelasi loistavasti ja on hienoa aloittaa yhteistyö näin, Heikkilä taustoitti viimeisen erikoiskokeen lataustaan.

Heikkilän kilpailukausi jatkuu Ruotsin MM-rallilla kahden viikon kuluttua, jossa Heikkilä kilpailee niin ikään TGS Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla. Ensimmäinen voitto Rally2 -luokituksen saaneella GR Yariksella on osoitus myös kaluston kilpailukyvystä.

– Alun perin ei ollut suunnitelmissa tulla Tunturiin eikä Ruotsiinkaan, joten valtavan iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneilleni, että saatiin paketti kasaan ja päästiin viivalle. Se palkittiin suuresti tänään, Heikkilä huokaisi.

-Tunturi toimi myös loistavana treeninä Ruotsia varten. Jonkin verran joudutaan tekemään töitä vielä ennen Ruotsia auton säätöjen kanssa, että se sopii paremmin käteen. Muutoin auto on todella suorituskykyinen ja sillä pystyy voittamaan.

Lue myös nämä