Tänakin mestaruusunelma pysyi hengissä

Ott Tänak
Ott Tänak (oik.) ja kartanlukija Martin Järveoja juhlivat voittoa Saksan MM-rallissa. Kuva: M-Sport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron Ford-kuski Ott Tänak juhli sunnuntaina Saksassa kauden ja uransa toista MM-osakilpailuvoittoa. Tänak iski jo perjantaina muille luun kurkkuun ja ylläpiti sen jälkeen johtoasemaansa.

– Tämä oli erittäin vaikea kisa ja mukana oli monta muutakin suosikkia. Me vain teimme asiat oikein. Nyt olemme voittaneet sekä soralla että asvaltilla, joten voimme taistella voitoista jatkossa missä vaan, Tänak kommentoi M-Sportin tiedotteessa .

– Auto oli todella fantastinen koko viikonlopun, joten isot kiitokset tiimille, jotka ovat tehneet kovasti töitä. Me ratkaisimme kisan perjantaina. Se oli meiltä puhdas päivä ja teimme rohkeita rengasvalintoja. Sen jälkeen vain kontrolloimme johtoa, virolainen jatkaa.

Voittonsa myötä Tänak säilytti mahdollisuutensa taistella maailmanmestaruudesta, kun ajamatta on kolme osakilpailua. Tänak on 33 pistettä MM-sarjaa johtavaa Sebastien Ogieria perässä.

– Kauden toinen voitto tuntuu hyvältä. Kolme kisaa on jäljellä, joten en näe mitään syytä, miksi emme voisi jahdata edessä olevia kavereita. Jos haluan taistella mestaruudesta, minun pitää jatkaa voittamista. Se on suunnitelmana, Tänak paaluttaa.

Lue myös nämä