Tänak itseluottamus tapissa Suomen MM-ralliin – ”Teemme kaikkemme voiton eteen”

Ott Tänak. Kuva: Jari Nurminen / Rally Photos Finland
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak voitti näytöstyyliin viime viikonloppuna Otepään ja Tarton kaupunkien ympäristössä ajetun Rally Estonian. Tänak oli kotikisassaan liki minuutin nopeampi kuin toiseksi ajanut Hyundain Hayden Paddon.

30-vuotias Tänak sai kotirallin voitosta mukavaa boostia sekä tärkeitä testikilometrejä alle ennen heinäkuun lopussa ajettavaa Suomen MM-rallia. WRC-tähteä miellytti virolaisfanien runsas määrä ja hurja kannustus.

– Meillä on tosi paljon rallifaneja Virossa, mutta kaukoralleihin MM-sarjassa heidän on vaikea tulla. Monilla ei yksinkertaisesti ole varaa. Oli sen takia tosi tärkeää, että ajoimme WRC-autoilla täällä, Tänak selittää WRC.comin verkkosivuilla.

– Oli tärkeää saada hyvä tulos, sillä nyt on vain kyse siitä, että saa oikean rytmin kovavauhtisilla pätkillä pitkän tauon jälkeen. Olen todella onnellinen, sillä ajoimme hyviä aikoja ja vauhtimme oli hyvällä tasolla, Tänak jatkaa.

Tänak juhli tällä kaudella voittoa Argentiinassa, mutta Keski-Suomen sorateiltä ykköstila puuttuu. Ainoana virolaiskuskina Suomen MM-rallin on valloittanut Tänakin mentori Markko Märtin vuonna 2003. Kannustuksesta vauhti ei ainakaan jää kiinni, sillä perinteisesti virolaisfaneja saapuu Jyskälään rutkasti.

– Olisi tietenkin kivaa voittaa Suomessa. Ehkäpä meillä on tällä kertaa enemmän faneja siellä on viime vuosina. Me teemme kaikkemme voiton eteen.

Suomen MM-ralli ajetaan 26. – 29. heinäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat