Jari-Matti Latvalan jatko rallin MM-sarjassa uhattuna – ”Kova halu jatkaa lajin parissa”

Jari-Matti Latvala testasi heinäkuussa Nyrölässä Keski-Suomessa. Kuva: Aki Hietavala

Toyotan konkarikuski Jari-Matti Latvalan kausi rallin MM-sarjassa on ollut todella vaisu. Takana on jo viisi perättäistä keskeytystä, ja vaikka joitain pisteitä on kertynyt myös näistä kisoista, on MM-sarjan kärki karannut jo valovuosien pääähän.

Vaisu sesonki on myös kiihdyttänyt puheita, joiden mukaan Latvalan ura ralliautoilun korkeimmalla huipulla päättyy tähän vuoteen. Tuurilaisen sopimus Toyotan kanssa päättyy tähän kauteen, mutta mies ei itse ole vielä valmis lyömään ajohanskoja naulaan.

– Minulla on sama tilanne kuin monella muulla. Sopimus päättyy tähän kauteen ja niitä asioita hoitaa manageri Timo Jouhki. Hän neuvottelee ja yrittää saada minulle sopimuksen ensi kaudeksi, Latvala kertoi Rallit.fille keskiviikkona testeissä.

Kokenut Latvala ei halunnut spekuloida, käydäänkö neuvotteluja vain Toyotan kanssa vai myös muiden tallien. Ajohaluja kuitenkin löytyy vaikeuksista huolimatta.

– Minulla on tottakai kova halu jatkaa tämän lajin parissa ja saada sopimus ensi vuodeksi. Timo neuvottelee ja minä vaan ajan. Katsotaan, mitä hän saa aikaan, Latvala sanoi.

Loppukauden kuudessa rallissa suomalaispilotti ei ota turhaa stressiä.

– Ei minun MM-sarjaa kannata enää miettiä. Se on mennyt niin huonolle mallille minun osalta ekan puolen vuoden ajalta. Pitää vaan keskittyä yhteen kisaan kerrallaan ja napsia hyviä suorituksia. Siitä se itseluottamus nousee pikku hiljaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö