Tänakilta hurja rengasvalinta – ”Koko tiimi oli minua vastaan”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron Ott Tänak otti uransa ja kauden toisen voittonsa Saksan MM-rallissa viime viikonloppuna. Tänak ratkaisi pelin jo perjantaina ajamalla karkuun muilta vaikeissa olosuhteissa perinteisillä viinitarhapätkillä.

Yksi vauhdin salaisuus oli oman pään pitäminen rengasvalinnoissa. Tänak ei välittänyt M-Sportin asiantuntijoiden vinkeistä, vaan teki täysin uuden ratkaisun. Moselin jokilaakson toisella lenkillä virolaisella oli mukanaan kolme pehmeää rengasta ja kolme sadekelin kumia.

– Me teimme todella rohkean rengasvalinnan, jota vastaan kaikki tiimissä taistelivat. Se kuitenkin toimi tosi hyvin. Väitän, että se ratkaisi koko kisan, yli 16 sekunnin karkumatkan kahdella erikoiskokeella ajanut Tänak kommentoi WRC.comin verkkosivuilla.

– Saksan kisa oli todella vaikea ja se alkui vielä tosi äärimmäisissä olosuhteissa. Tiellä oli todella paljon mutaa.

Voitto oli Tänakille äärimmäisen tärkeä myös MM-haaveiden kannalta. Tänak on nyt 33 pistettä pistejohtaja Sebastien Ogieria perässä, kun ajamatta on kolme osakilpailua.

– Se ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Pääsimme lähemmäksi edellä olevia. Kolme kisaa on edessä ja ero ei ole liian suuri. Katsotaan, mitä tapahtuu, Tänak summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat