Tänak saa uuden kokemuksen Toyotan WRC-autolla – ”Paljon opittavaa”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tuore vahvistus Ott Tänak ei pystynyt taistelemaan huippusijoista rallin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Ruotsissa, mutta tällä viikolla ajettavassa Meksikon MM-rallissa virolainen on yksi voittajasuosikeista.

Meksikossa ajetaan ensi kertaa tällä kaudella soralla. Tänak on löytänyt Yariksella huippuvauhdin alkukaudesta, mutta virolainen lähtee Meksikoon maltillisin tavoittein, sillä hänellä ei ole juurikaan sorakokemusta uudella autolla.

– Meksikon ralli on ensimmäinen kisani Yaris WRC:llä soralla. Minulla riittää paljon opittavaa. Testasimme kuitenkin pari päivää Espanjassa ja se oli hyödyllistä. Kokeilimme paljon eri juttuja, jotta näimme, miten auto käyttäytyy, Tänak summaa.

– Ensimmäiset fiilikset autosta soralla ovat aika hyvät. Varmasti on kuitenkin vielä kohtia, joita meidän pitää parantaa.

Edellisessä kisassa Ruotsissa Tänak kärsi rajusti lähtöpaikastaan ja menetti mahdollisuudet hyviin sijoituksiin jo avauspäivänä perjantaina. Nyt lähtöpaikan pitäisi olla suotuisampi.

– Meksikossa lähtöpaikkamme viidentenä on huomattavasti parempi. Tien putsaamisella on siellä kuivalla soralla iso merkitys, joten sen pitäisi olla meille etu. Minulla on jo aika hyvin kokemusta tästä rallista, joten lähden kisaan luottavaisena. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet taistella palkintosijoista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat