Suninen harmittelee vastoinkäymistään: ”Näin asiat voivat joskus mennä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World/M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen koki takaiskun ennen tämän viikon Meksikon MM-rallia, joka on suomalaiselle uran neljäs kilpailu WRC-auton ratissa.

Suninen ei päässyt lainkaan testaamaan M-Sport-tallin Ford Fiesta WRC -autoa Meksikoa varten. Talviset olosuhteet peruivat Sunisen soratestin Espanjassa.

– Se on harmi, että talvinen sää esti testimme, mutta näin asiat voivat joskus mennä. Meidän täytyy ottaa kaikki hyöty irti testierikoiskokeesta sopeutuaksemme ajamiseen Meksikossa, Suninen kertoo.

Sunisella on aiempaa kokemusta Meksikon sorarallista, jossa erikoiskokeet kulkevat vuoristossa jopa yli 2 700 metrin korkeudessa. Lämpötila ohjaamossa voi nousta jopa 50 asteen tuntumaan.

– Sää on aina erittäin lämmin, ja korkea ilmanala tarkoittaa sitä, että tunnemme hapenpuutteen. Se vaikuttaa kuljettajien lisäksi myös autoihin, joiden tehot putoavat 20 prosentilla verrattuna tavallisiin sorakisoihin.

Suninen ajoi kaksi vuotta sitten Meksikossa Skoda Fabia R5 -autolla. Tuolloin tuloksena oli WRC2-luokan voitto ja yhdeksäs tila yleiskilpailussa. Nyt edessä on ensimmäinen kilpailu Meksikossa WRC-kalustolla.

– On vaikeaa arvioida mahdollisuuksiamme tällä viikolla. Voitin WRC2-luokan pari vuotta sitten, mutta tänä vuonna tilanne on täysin erilainen. Odotan, että kilpailusta tulee todella tiukka kamppailu. Yritän keskittyä omaan ajooni – katsotaan, mihin se riittää, Suninen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat