Harri Rovanperä tekee paluun ralliauton rattiin!

Harri Rovanperä tekee paluun ralliautoilun pariin tutussa paikassa.
Harri Rovanperä
Harri Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä tekee paluun ralliauton rattiin helmikuussa, kun hän osallistuu Meksikon ralliin.

Ralli kantaa nimeä Rally of Nations ja kilpailu ajetaan Guanajuatossa. Rovanperä, 57, vahvisti asian perjantaina Instagramissa julkaistulla videolla.

– Hei, Rally of Nations -fanit. Aion kilpailla Guanajuatossa 23.–25. helmikuuta. Nähdään siellä, Rovanperä sanoi videolla.

Rovanperän kartanlukijana toimii kilpailussa meksikolainen Angelica Fuentes.

Rovanperä osallistui Meksikon ralliin viimeksi kaksi vuotta sitten. Fuentes toimi suomalaisen kartanlukijana myös tuolloin ja autona oli Citroen DS3 R5 -auto. Rovanperä sijoittui tuolloin yleiskilpailussa viidenneksi ja jäi vajaat 12 minuuttia voiton napanneesta Mads Östbergistä.

Rally of Nations -kilpailun järjestää käytännössä sama organisaatio, joka on ollut myös Meksikon MM-rallin taustalla. Tällä kaudella Meksikossa ei ajeta MM-luokan osakilpailua. Järjestäjät ovat Rovanperän paluusta hyvin innoissaan.

– Yksi rakastetuimmista kuskeista tekee paluun Meksikoon. Emme malttaisi enää odottaa, että olet täällä, järjestäjät hehkuttivat.

Rovanperä ajoi rallin MM-sarjassa vuosina 1993-2006. Hän voitti uransa aikana yhden MM-rallin. Tämä tapahtui vuonna 2001 Ruotsissa.

Harrin poika, Kalle Rovanperä on lajin kaksinkertainen maailmanmestari. Kalle on päättänyt ajaa tällä kaudella vain puolikkaan sarjan ja avaa kautensa ensi viikolla käynnistyvässä Ruotsin MM-rallissa.

Lue myös nämä