Tallit eivät välttämättä hyväksy FIA:n ehdotusta WRC-hybrideistä – ”Meillä on mahdollisuus työstää uusi strategia”

Yves Matton
Yves Matton toimi aiemmin Citroenin tallipäällikkönä. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja siirtyy hybridiaikaan kaudella 2022. Ensi viikon maailman moottoriurheilujärjestön  kokouksessa FIA:n on määrä julkistaa säännöt ja ohjeet hybridiautojen kehittämiselle. 

Nykyiset tallit Hyundai, M-Sport Ford ja Toyota ovat alustavasti ilmaisseet kiinnostuksensa jatkaa MM-sarjassa myös hybridikaudella, mutta FIA haluaa toki uusia valmistajia mukaan. Talleilla on huhtikuuhun asti hyväksyä FIA:n ehdotus. Rallipomo Yves Matton kuitenkin kertoo, että FIA on valmis vielä rukkaamaan hybridisääntöjä, jos tiimit eivät hyväksy alkuperäistä ehdotusta.

– Tiimien pitää sitoutua sääntöihin huhtikuuhun mennessä. Jos he eivät hyväksy niitä, niin meillä on mahdollisuus vielä työstää uutta strategiaa ja silti aikaa jää vielä 18 kuukautta ennen kauden 2022 alkua, Matton sanoo Motorsport News -lehden verkkosivuilla.

Autonvalmistajat ovat puhuneet pitkään kulujen karsimisen puolesta. Yksi vaihtoehto voisi olla siiryminen R5-autoihin, mutta tämä ehdotus ei Mattonin mukaan ole  ainakaan nykyisten WRC-tiimien mieleen.

Tallit haluavat kuitenkin lisäystä testipäivien määrään. Täksi vuodeksi testipäivät vähenivät 55 päivästä 42:een. Tiimit haluavat testipäiviä lisää, sillä uutta teknologiaa on tarpeen testata enemmän.

Ensi viikolla julkistettavissa hybridisäännöissä on määrä ilmoittaa, kuka toimittaa akut ja kuka moottorit uusiin WRC-kilpureihin. Autojen voimansiirtoon, jousitukseen ja aerodynamiikkaan ei ole tulossa järisyttäviä muutoksia.

Rallitallit ovat pitkään valitelleet FIA:n hidasta toimintaa WRC-hybridien sääntöjen suhteen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat