Sami-Matti Trogenista Esports-mestari – ”Tämä on upeaa”

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Raforss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lohjalainen rallicrosskuljettaja Sami-Matti Trogen voitti yhden autourheilun Esportin suurimmista palkinnoista.

Suomalaista SET Esports -tiimiä edustava 17-vuotias Trogen varmisti iRacing Rallicross MM -sarjan mestaruuden lauantai-iltana ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa, jossa hän sijoittui toiseksi.

IRacing Rallicross MM -sarja käsitti kaudella 2019 yhteensä yhdeksän osakilpailua. Sarja käynnistyi 5. lokakuuta ja päättyi lauantaina. Trogen osallistui nyt ensimmäistä kertaa sarjaan, johon hän pääsi mukaan villillä kortilla.

Trogen ajoi sarjassa nelivetoisella Subaru WRX STI Supercarilla. Hän voitti heti ensimmäisen osakilpailun, joka ajettiin Atlanta Motorway Speedway -radalla. Tämän jälkeen hän on pitänyt sarjajohtoa itsellään koko kauden ajan.

– Tämä on upeaa. Viimeiset viikot ovat olleet rankkoja, koska olen kisannut rallicrossissa sekä ”oikeassa maailmassa” että virtuaalisesti. Siitä huolimatta menestystä on tullut molemmissa ja on mahtavaa voittaa iRacing rallicrossin maailmanmestaruus. Kauden alussa huomasin, että vauhtini on hyvä, mutta sarjassa kilpailee isoja nimiä, joten tiesin, että siitä tulee vaikeaa, Trogen kertoo.

– Sarjan kuljettajat ajavat testiä todella paljon, mutta itselläni ei ehkä ole ollut niin paljoa aikaa harjoitella ja tämä tekee minulle mestaruuden entistäkin maukkaammaksi. Tiimin muiden kuljettajien kanssa olemme yhdessä tehneet kovasti töitä auton säätöjen kanssa ja olemme kehittyneet huikeasti lyhyessä ajassa maailman huipulle, tuore maailmanmestari jatkaa.

Kovatasoisessa sarjassa Trogenin tallikavereina ovat ajaneet Joni Heikkinen ja Tommi Hallman. Moninkertaisen rallicrossin Euroopan mestarin Jussi Pinomäen johtama Set Promotion ja SET Esport on tarjonnut ainutlaatuisen alustan kuljettajilleen.

– Tämä vuosi on ollut meille mahtava eri sarjoissa ja olen iloinen, että ensimmäisenä kautenamme E-urheilun parissa olemme päässeet näyttämään vahvoja ja tasaisia suorituksia, jonka kruunasi se, että Sami-Matti on voittanut nyt maailmanmestaruuden, sanoo tiimipäällikkö Pinomäki tyytyväisenä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat