Tallipomon puhelu päätti hurjan kamppailun – ”Hän nauroi kymmenen sekuntia”

Ott Tänak
Ott Tänak Fordin ratissa. Kuva: @World/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierin ja Ott Tänakin välinen kamppailu sai M-Sportin tallipäällikön Malcolm Wilsonin puhaltamaan pelin poikki viikonloppuna ajetussa Espanjan MM-rallissa.

Ogier ja Tänak väänsivät sekunnin kymmenyksistä sijoilla kaksi ja kolme rallin päätöspäivänä. Tallipäällikkö Wilson oli aiemmin sanonut, että hän antaa tallitoverusten kilpailla vapaasti. Sunnuntaiaamun ensimmäisten erikoiskokeiden jälkeen tallipomo päätti kuitenkin puuttua peliin.

– Tauon jälkeen sain puhelun Malcolmilta. Hän nauroi noin kymmenen sekunnin ajan, mutta sitten hän sanoi, että ”tämä saa riittää”.  Näin takasimme sen, että saamme todella hyvät pisteet, Tänak kertasi.

Tilanteen jäädyttäminen kannatti, sillä Ogier otti kisasta kakkossijan ja Tänak kolmostilan. Kuljettajien MM-taistossa Ogier vankisti kärkipaikkaansa, ja Tänak nousi toiseksi Hyundain Thierry Neuvillen edelle. Samalla M-Sport käytännössä varmisti tämän vuoden valmistajien maailmanmestaruuden.

– Tiesin, että Seb kontrolloi tilannetta, eikä minulla ollut aseita hänen lyömiseen. Näin tämän pitikin päättyä, Tänak totesi.

Tänak yllättyi siitä, että hän oli mukana kärkikamppailussa, kun ralli siirtyi perjantain sorapätkien jälkeen asvalttiteille.

– En odottanut olevani niin lähellä kärkeä, mutta asiat sujuivat hyvin. Sen jälkeen kyse oli asvalttikisasta, ja Citroen oli omassa liigassaan. Meidän muiden välillä oli tiukkaa.

Kilpailun voitti Citroenin Kris Meeke lähes puolen minuutin erolla Ogieriin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat