Tallipomo Tommi Mäkiseltä vahvistus: Toyota-kuskit eivät enää kamppaile keskenään

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala starttaavat kärkisijoilta Turkin MM-rallin päätöspäivään.

Useat WRC-kuljettajat kamppailivat ongelmien keskellä lauantaina, ja samalla Tänak nousi kisan kärkeen ja Latvala toiseksi. Toyota-kuljettajien välinen ero on 13,1 sekuntia ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta.

Toyota saa kilpailusta ison pistepotin valmistajien MM-sarjaan, mikäli Tänak ja Latvala saavat autonsa ehjänä maaliin sunnuntaina. Samalla Tänak ottaisi aimo harppauksen kohti kuljettajien MM-sarjan kärkeä.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen myönsi, että kärkikaksikon tilanne jäädytetään sunnuntaille.

– Kyllä kai meidän täytyy koettaa saada kaksi autoa maaliin. Se on tärkein juttu. Merkkipisteet ovat nyt tärkeitä, Mäkinen painotti Rallit.fille.

MM-sarjan ykkönen Thierry Neuville ja pistekakkonen Sebastien Ogier keskeyttivät lauantaina. Kamppailusta putosi myös tukku muita kuljettajia kuten Hyundain Andreas Mikkelsen tekniikkamurheiden vuoksi ja Toyotallaan ulos ajannut Esapekka Lappi.

– Tämä on ollut harvinaislaatuinen kilpailu. Pätkät eivät edes näyttäneet kovin pahoilta, mutta ne ovat tosi teknisiä, ja rengaskuluma on valtavaa, Mäkinen analysoi.

– Meillä ei ole toistaiseksi ollut mitään tekniikkamurheita. Fordilla oli tukivarsiongelmia ja Hyundailla jotain muuta, mutta ehkä hekin olivat ajaneet johonkin. Täytyy koputtaa puuta, ettei meille tapahdu mitään. Matkaa on vielä jäljellä, Mäkinen alleviivasi.

Lue myös nämä