Mieletön rallipäivä Turkissa – Toyotalla kaksoisjohto

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Turkin MM-rallin lauantaipäivä tarjosi hurjan määrän draamaa. Keskeyttäneiden listalle lisättiin MM-sarjan kärkikaksikko Thierry Neuville sekä Sebastien Ogier ja Citroenin Craig Breen, jonka auto syttyi tuleen.

Jo kolmatta perättäistä voittoaan MM-sarjassa metsästävä Toyotan Ott Tänak on noussut kuin varkain kisan kärkeen. Neuvillen ja Ogierin keskeytysten myötä virolainen on nappaamassa todellista jättipottia Turkista, mikä nostaisi hänet käytännössä tasoihin MM-taulukossa.

– Me on vain yritetty pitää auto tiellä. Kaksoisvoitto olisi todella tärkeä tiimille sekä tietenkin minulle, Tänak sanoi lauantain päätösek:n Icmelerin maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Tänakin jälkeen toisena ajaa Jari-Matti Latvala, joka on jäänyt virolaisesta 13,1 sekuntia. Tänakin vauhti riittää Latvalalle, eikä suomalaisen kannata edes hyökätä sunnuntaina, koska Tänak ajaa yhä mestaruudesta.

Tasaisen varmasti omaa vauhtiaan ajellut Fordin Teemu Suninen on noussut kisassa muiden vastoinkäymisten myötä jo neljänneksi. Kolmantena ajaa Hyundain Hayden Paddon.

– Neljäs tila on aika kova. Päivä oli tosi rankka, mutta me selvittiin. Me on ajettu omaa vauhtia, Suninen sanoi pätkän maalissa.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan neljä erikoiskoetta.

Turkin MM-rallin tilanne EK13/17 jälkeen:
 1. Ott Tänak   Toyota    3.34.22,5
 2. Jari-Matti Latvala Toyota    +13,1
 3. Hayden Paddon   Hyundai   +1.10,5
 4. Teemu Suninen   Ford     +3.22,2
 5. Andreas Mikkelsen Hyundai   +6.26,4
 6. Henning Solberfg  Skoda WRC2  +11.55,5

Lue myös nämä